Hlavní obsah

Sophia Lorenová vydá ke svým osmdesátinám autobiografii

Legendární italská herečka Sophia Lorenová pracuje v současnosti na své autobiografii. Lorenová by ji chtěla vydat u příležitosti svých 80. narozenin, které oslaví letos 20. září.

Foto: Profimedia.cz

Sophia Lorenová během nedávné návštěvy Prahy

Článek

Kniha ponese název Leri, oggi, domani (Včera, dnes, zítra) na počest slavného filmu Vittoria De Sicy z roku 1963, ve kterém si Lorenová zahrála po boku Marcella Mastroianniho.

"V minulých letech mě mnoho nakladatelů žádalo, abych napsala knihu o svém životě. Dosud jsem měla vždy pocit, že nenastal pravý čas. Nevím, co mě k tomu nakonec přimělo - snad blížící se kulatiny nebo náhodný objev staré krabice s dokumenty a fotkami, na kterou jsem již dávno zapomněla. Nakonec jsem se ale rozhodla svůj příběh vyprávět. Vznikla tak kniha plná vzpomínek, která snad vzbudí zájem," uvedla Lorenová.

Nejzajímavější fotografií v připravované knize bude prý asi dosud nezveřejněný snímek herečky s filmovým producentem a budoucím manželem Carlem Pontim u řeky Pád v létě 1954. "Během natáčení filmu Žena od řeky jsme konečně pochopili, že jsme se do sebe zamilovali," napsala Lorenová k fotografii.

Lorenová, která žije v Ženevě, má s životopisnými díly už zkušenosti. Před pěti lety si zahrála roli své vlastní matky Romildy Villaniové v seriálu italské veřejnoprávní televize RAI s názvem Můj dům je plný zrcadel. Odehrává se v Římě a Neapoli a je natočen podle autobiografie Marie Scicoloneové, sestry Sophie Lorenové. Vypráví příběh jejich matky, energické Italky, která za druhé světové války vychovávala jako svobodná matka dvě malé dcery.

Reklama

Výběr článků

Načítám