Hlavní obsah

Nové knihy: Třeštíková, Harasimová, Hornby, Singhton a další

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajují dvě prózy českých autorek Radky Třeštíkové a Markéty Harasimové věnované neřestem, jako jsou bezohlednost nebo chamtivost. Do Turecka minulého století i do současného Londýna zve britský prozaik Nicholas Shakespeare, pozornost si jistě zaslouží i román jeho rodáka Philipa Singtona. A nemůže chybět závěrečný komiks.

Článek

Radka Třeštíková:

Dobře mi tak

Nové knihy

Povedený debut právničky. Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se ženou. Opouští luxusní byt, auta a lenivý život a v podnájmu u kamaráda Viktora začíná znovu malovat. Postupně si uvědomuje všechna svoje selhání a neohrabaně se je pokouší napravit.

Motto, 224 stran, 199 Kč

Markéta Harasimová:

Sametová kůže

Nové knihy

Vražda, láska, velké peníze… A spolu s nimi chamtivost, bolest, vášeň, ale i sebeobětování. Vlastnosti a skutky, které čtenáře vtáhnou do románového světa zločinu a zároveň se dotýkají naší každodenní reality.

Jota, 480 stran, 368 Kč

Nicholas Shakespeare:

Dědictví

Nové knihy

Autor zve na cestu do Turecka počátku 20. století i do současného Londýna a láká pokušením, které skýtá nečekané zbohatnutí. S tajemstvími rozvrácených rodin i s cenou, kterou člověk platí za to, že sám sebe nezradí. Příběh o lásce i o tragédii zrady.

Kniha Zlín, přeložila Magdalena Hamšíková, 328 stran, 299 Kč

Philip Sington:

Einsteinova krev

Nové knihy

Krátce před nástupem Hitlera k moci najdou dva chlapci v lese za Berlínem nahou, zřejmě umírající dívku. Poté, co se probere z bezvědomí, mladá žena neví, kdo je, trpí ztrátou paměti. Jedinou stopou je vedle ní nalezená pozvánka na přednášku Alberta Einsteina.

Paseka, přeložil Radovan Zítko, 400 stran, 290 Kč

Liselotte a Søren Hammerovi:

Klub osamělých srdcí

Nové knihy

Inspektor Konrad Simonsen se vrací do kodaňského oddělení vražd poté, co se uzdravil z infarktu. Je mu přidělen bezvýznamný případ – vyšetřování smrti pošťáka Jorgena Kramera Nielsena, které bylo původně uzavřeno jako nehoda. Ukazuje se, že šlo o vraždu.

Host, přeložila Michaela Weberová, 408 stran, 329 Kč

David Hewson:

Zločin I.

Nové knihy

Vyšetřovatelka Sarah Lundová se těší na svůj poslední den u kodaňské policie a na stěhování za přítelem do Švédska. Všechno se ale změní, když je v lese za městem nalezena devatenáctiletá studentka Nanna Birk Larsenová znásilněná a brutálně zavražděná.

Jota, přeložil Lumír Mikulka, 712 stran, 498 Kč

Silvia Deyová:

Zločin a rozkoš

Nové knihy

Eliza Martinová, bohatá dědička, je vítaným soustem pro zlatokopy. Potřebuje muže, který jí pomůže a lovec zločinců Jasper Bond je schopný, prohnaný a nebezpečný. Kdo by řekl, že by někdo takový mohl Elizu zajímat? Pro Jaspera je ovšem důležité, aby byla spokojená – ve všech směrech...

Beta Dobrovský, přeložila Milena Bartlová, 248 stran, 269 Kč

Nick Hornby:

Dlouhá cesta domů

Nové knihy

Silvestr na střeše věžáku Toppers’ House na severu Londýna, oblíbeném místě sebevrahů. Čtyři neznámí lidé mají zjistit, že skoncovat se životem naprosto není soukromá záležitost, jak si původně přestavovali... Chystá se premiéra filmu, natočeného podle této knihy.

BB art, přeložil Michal Prokop, 280 stran, 269 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 3: Dokonalé

Nové knihy

V Rosewoodu v Pensylvánii žijí čtyři holky, kterým není na první pohled co vytknout. Jenže když se čtenář podívá blíž, zjistí, že nejsou ani zdaleka tak bezchybné, jak vypadají. Pokračování známé série.

BB art, přeložila Anna Školniková, 248 stran, 199 Kč

Jiří Kajínek:

Můj život bez mříží

Nové knihy

Autentické vyprávění nejznámějšího českého vězně o svém dětství, dospívání, o svých láskách, zálibách, ale i o umění otevřít každý zámek. O vztahu k lidem, k penězům, ke zbraním... Je to nepochybně ojedinělá kniha.

Fragment, 192 stran, 279 Kč

Made in Japan

Eseje o současné japonské popkultuře

Nové knihy

Druhý svazek edice zaměřené na vizuální studia a kulturu. Mladí čeští autoři (Karel Veselý, Anna Křivánková, Antonín Tesař, Jan Miškov, Jiří Flígl) v několika kapitolách mapují fenomény japonského filmu, anime, mangy, videoher a fanouškovské komunity otaku.

Labyrint, 150 stran, 245 Kč

Haden Blackman, Jan Duursemová:

Star Wars: Vyslanci a zabijáci

Nové knihy

Je to počátek konce Galaktické republiky. Jen to Jediové ještě neví… Po celé galaxii roste napětí a hrozí války, zatímco utajení Sithové dávají do pohybu své dobyvatelské plány

BB art, přeložili Jitka a Tomáš Jeníkovi, 480 stran, 990 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám