Hlavní obsah

Cirkopolis Fest přiveze do Prahy hvězdy nového cirkusu

Právo, Radmila Hrdinová

První ročník festivalu nového cirkusu Cirkopolis Fest zahájí v neděli 6. dubna v pražském Paláci Akropolis představení Cru francouzsko-katalánské dvojice Fet a Mà. Prolínají se v něm fyzické divadlo, tanec a akrobacie na holém pódiu bez rekvizit, scény nebo umělých efektů.

Foto: archiv Cirkopolis Fest

Francouzský soubor Subliminati Corporation bude patřit k hlavním hvězdám festivalu Cirkopolis Fest.

Článek

K hlavním lákadlům festivalu budou dále patřit 7. a 8. dubna francouzský soubor Subliminati Corporation, který divoce spojuje beat box, žonglování, akrobacii i tanec, a 14. a 15. dubna jeden z nejinovativnějších žonglérů současné Evropy Alexis Rouvre provádějící neuvěřitelné kousky s lanem a míčky. Festival uzavře 16. dubna jednorázové představení Cirkopolis vol 2, jež nazkouší francouzský režisér Florent Bergal s několika evropskými performery a akrobaty. „Bergal svým osobitým přístupem ovlivňuje současný vývoj nového cirkusu v Evropě,” říká Šárka Maršíková z Centra pro nový cirkus Cirqueon.

Program obohatí 10. dubna i novocirkusový komponovaný večer v kině Aero nazvaný CirkoAero s představením Antiwords Spitfire Company, cirkusové jednohubky z Cirqueonu, projekce filmu Silnice od Federica Felliniho a noc novocirkusových trailerů.

„Objevila se pravá chvíle přivést do Prahy špičkové evropské soubory menší a střední velikosti. Chceme ukázat rozmanitost tohoto žánru, jeho nejnovější podoby a tendence,” vysvětluje dramaturgii nového festivalu Petr Boháč z Paláce Akropolis, který festival spolu s Centrem pro nový cirkus Cirqueon pořádá. „Pražským divákům představíme projekty, ve kterých se klasické disciplíny nového cirkusu objevují s prvky současného tance, fyzického divadla či nejnovějších hudebních impulsů,” dodává Maršíková

Vstupenky na představení Cirkopolis Festu v cenách od 110 do 300 Kč jsou v předprodeji v kavárně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro. V den akce na místě je cena vyšší, ale festival nabízí studentské, seniorské i ZTP a ZTP/P slevy.

Reklama

Výběr článků

Načítám