Hlavní obsah

Po Hobitovi natočí další fantasy trilogii. Podle Rowlingové

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový hollywoodský trend zní: z každé slavné knihy uděláme ne jeden, ale tři filmy, vydělá se totiž třikrát tolik peněz. Vychází jim to u Hobita, tak proč ne u knížky Fantastic Beasts and Where to Find Them od J. K. Rowlingové.

Foto: Profimedia.cz

Nepůjde prý o pokračování Harryho Pottera, ale o "rozšíření jeho světa".

Článek

Knížka o magických stvořeních se původně objevila v roce 2001 jako učebnice z kouzelnické školy Harryho Pottera. Pak se začalo spekulovat, že by i z ní mohl být výnosný film, a nyní už je to trilogie.

Producent Kevin Tsujihara přesvědčil Rowlingovou, aby sama začala psát scénář. Podle autorky nejde o pokračování Harryho Pottera, ale o „rozšíření potterovského světa kouzel”. Minulý měsíc řekla herečce Emmě Watsonové, která hrála Hermionu v potterovské sérii, že hrubý návrh scénáře napsala za 12 dní.

Foto: Yves Herman, Reuters

Emma Watsonová

„Měli jsme večeři, pak telefonát a připravila jsem návrh scénáře, který jednou bude zajímavou památkou pro moje děti. Pak jsme začala přepisovat,” uvedla pro New York Times.

Zatím bez herců a režiséra

Původní knížku Rowlingová napsala mezi čtvrtým a pátým dílem Harryho Pottera a odehrává se sedmdesát let před jeho dobrodružstvím. Objeví se v ní Newt Scamander, autor učebnice o fantastických zvířatech.

Herec Daniel Radcliffe, který hrál Harryho Pottera, loni uvedl, že v tomto projektu není nijak zapojen a pochybuje, že tam budou hrát jeho kolegové Rupert Grint a Emma Watsonová. Oficiálně zatím není známo ani obsazení filmu ani datum natáčení.

Knížek o Harrym Potterovi se celkově prodalo asi 450 miliónů kusů a následná filmová série patří k nejvýdělečnějším v dějinách s celosvětovými tržbami cca 7 miliard dolarů (téměř 140 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám