Hlavní obsah

RECENZE: Sitkom s Bárou Polákovou a Pavlem Liškou vypadá celkem slibně

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle nápadu šikovného dramatika a scenáristy Petra Kolečka (autor seriálů Okresní přebor, Obchoďák, Čtvrtá hvězda) vznikl v České televizi malý nenáročný sitkom Marta a Věra pod vedením režisérů Jaroslava Fuita a Zdeňka Duška. Startuje 31. března ve 21.05 na ČT1.

Foto: Česká televize

Sabina Remundová, Pavel Liška a Bára Poláková v sitkomu Marta a Věra

Článek

Celý projekt je založen pouze na třech hercích a jednom interiéru fiktivní slevové firmy. Sympaticky idealistická Marta (Bára Poláková) bere práci vážně a trousí moudra, jenže před oprsklou korpulentní Věrou (Sabina Remundová) stejně neskryje fakt, že „nemá chlapa“. Věra nemá ideály, má sklony k drsnějšímu humoru a téměř všechno je jí jedno.

Osazenstvo slevové minifirmy doplňuje minišéf Brouček (Pavel Liška), drobný postavou i významem své firmy Leeevně. Je to poněkud slizký patron, který neváhá šmírovat zaměstnankyně a nosí hitlerovský knírek. Obědy si nosí od maminky v kastrůlku a popleteně se snaží získat autoritu frázemi z příruček, což se mu nedaří.

Foto: Česká televize

Bára Poláková hraje idealistickou Martu.

Postava Marty neustále optimisticky plánuje pracovní i osobní úspěchy, romanticky sní a občas také odříkává manažerské poučky. Věra ji pak sráží na zem svými hláškami zkušené ženy z lidu. Zatímco první hraje roztomile skoro-naivku, druhá má svérázné charizma a s gustem dlabe zákusky.

V prvních dílech, které už ČT představila novinářům, to mezi nimi jiskří, jak to má v sitkomu být. Dialogy mají překvapivé pointy a jsou plné nedorozumění. Snad budou ve stejném stylu pokračovat a také pamatovat na to, že u podobných sitkomů, kdy se hraje na velmi limitovaném prostoru, se vyplatí skončit včas a nerozmělňovat kvalitu.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám