Hlavní obsah

Nové knihy: Čtyřikrát Hrabal, Fišerová, Morkes, Cimický a Clancy

Právo, František Cinger

Přehled novinek tohoto týdne je ovlivněn stoletým výročím narození Bohumila Hrabala. Původní literatura, fotografický průvodce životem i audiokniha. Dále próza Jana Cimického inspirovaná pobyty v Číně, dobrodružný příběh Ilony Fišerové s komiksem Petra Morkese. A ještě jedna komiksová prémie od Scotta Adamse.

Článek

Bohumil Hrabal:

Domácí úkoly

Nové knihy

Koláž z autorových esejů, poznámek, rozhovorů, medailonků o výtvarnících a článků, lyrických i filozofických miniatur, ukazujících šíři Hrabalových zájmů. V roce 1970 skončila ve Sběrných surovinách. Nyní vychází jako reprint. S původním doslovem Karola Sidona.

Mladá fronta, 112 stran, 229 Kč

Via Hrabal. Kniha vzpomínek

Nové knihy

Sborník uspořádaný Tomášem Mazalem, autorem publikace Spisovatel Bohumil Hrabal, nabízí pohled Ludvíka Vaculíka, maďarského prozaika Pétera Esterházyho, polského bohemisty Jacka Balucha, Jiřího Menzela a řady dalších. Včetně souboru unikátních fotografií.

Novela Bohemica, 276 stran, 398 Kč

Bohumil Hrabal:

1914/2014 Hlučná samota

Nové knihy

Život spisovatele, jehož sté výročí narození si 28. března připomínáme, v podobě fotografií, faksimilií textů, článků, připomínek cenzurních zásahů i světové slávy. Chronologický průvodce životem a dílem, který uspořádali Petr Kotyk, Světlana Kotyková a Tomáš Pavlíček.

Mladá fronta, Památník národního písemnictví, 271 stran, 649 Kč

Bohumil Hrabal:

Bambini di Praga 1947

Nové knihy

Devítidílná povídka v podání Oldřicha Kaisera zavádí do roku 1947, kdy narůstá strach z likvidace drobných živností, a tak je snadné nalákat malé obchodníky a řemeslníky na pojištění s názvem Opory ve stáří. Podle výboru povídek Automat svět z roku 1966.

Radioservis, CD MP3, 4 hodiny, 11 minut, 299 Kč

Jan Cimický:

Tisíc jiskérek na noční obloze

Nové knihy

Objevování mnoha tváří čínské země. Jeden život nestačí, aby se podařilo dokonale poznat její zvyky, historii, rolníky, co pěstují rýži, vzdělané mnichy v klášterech, studenty, kteří milují Kunderu. Poznat tradiční medicínu od akupunktury po bylinky a léčivé houby…

Baronet, 264 stran, 299 Kč

Ilona Fišerová, Petr Morkes:

Na orlích křídlech

Nové knihy

Tomáš a jeho kamarádi zbožňují landkiting, jízdu na prkně za tažným drakem. S kamarády si říkají Bratrstvo orlích křídel, snad jako by tušili, že je jejich záliba přivede na stopu pašeráků vzácného ptactva. Rukopis zvítězil v soutěži o nejlepší dobrodružný příběh pro děti v roce 2013.

Albatros, 112 stran, 199 Kč

Tom Clancy, Mark Greaney:

Cílená hrozba

Nové knihy

Prezident USA má problém. Nejmocnější čínský generál se totiž rozhodl, že vyhlásí Americe válku. Je možné ještě odvrátit otevřený střet dvou supervelmocí? Agenti Univerzity mají pouhých pár hodin na zažehnání konfliktu, který ohrožuje celý svět…

BB art, přeložil Jiří Špalek, 504 stran, 399 Kč

Patricia Scanlanová:

Město života

Nové knihy

Devlin, Caroline a Maggie. Ženy v rozkvětu, které dosáhly téměř všeho, co si jako dívky přály – kariéry, úspěchu, manželství. Mnoho známých jim závidí. Ale jak vysokou cenu je to stálo?

BB art, přeložila Lucie Nová, 352 stran, 299 Kč

Scott Adams:

Dilbert 5: Namakaný od klikání myší

Nové knihy

Další příhody zakřiknutého inženýra Dilberta, jeho maniakálního psa Dogberta a celé plejády dalších postav, které zdařile parafrázují běžné životní i pracovní peripetie každého jednoho z nás. Jeden z nejúspěšnějších humoristických komiksů světa.

Crew, přeložil Filip Škába, 128 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám