Hlavní obsah

Ostrava vykročila k třetí největší události kraje, místnímu majálesu

Novinky, mik
Ostrava

Symbolické vypuštění balónků v centru Ostravy odstartovalo v úterý doprovodný program ke dvacátému ročníku místního majálesu. Událost připravuje Stavovská unie studentů zaštítěná Ostravskou univerzitou a Vysokou školou báňskou. Akce vyvrcholí 7. května hudebním festivalem, který je po Colours of Ostrava a Dnech NATO třetí největší událostí Moravskoslezského kraje.

Foto: Matyáš Theuer

Minulý rok navštívila Majáles Ostrava řada známých interpretů jako Vypsaná fixa, Pub Animals, Mandrage nebo Morčata na útěku.

Článek

Celodenní maratón hudby, soutěží a zábavy v úterý ráno zažehlo na ostravském Masarykově náměstí vypuštění balónků. Sportovní nadšenci pak už za čtyři dny dostanou možnost přihlásit se do volejbalového turnaje.

Stavovská unie studentů Ostrava
Je neziskovou studentskou organizací, která působí na Ostravské univerzitě a Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava. Neziskovou organizaci zastupují rektoři Jiří Močkoř (Ostravská univerzita) a Ivo Vondrák (Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava). Mezi členy patří pouze univerzitní studenti. Nezisková organizace vydává pod titulem UNDERGROUND i svůj vlastní časopis, jenž vychází také v elektronické podobě. Mezi další projekty patří Rádio Kolej, které vysílá 24 hodin denně.

Fanoušci elektronické hudby budou moci zavítat 8. dubna od osmi večer do Plan B Hardcore Cafe. Tam si mohou prošoupat boty u různorodých hudebních stylů, jakými jsou trash, house, d´n´b, break, deep či elektro-swing.

Foto: Stavovská unie studentů

Celý program ostravského majálesu vyvrcholí průvodem masek a hudebním festivalem.

Ve stejný den a stejný čas zahraje v Hladnovském A Klubu cimbálovka Adama Mucháče.

Samotné završení akce přijde 7. května. Celodenní program vyvrcholí průvodem masek. „Nejlepší kostýmy budou oceněny atraktivními cenami,” sdělila Novinkám organizátorka akce Tereza Fialová. „Průvod odstartuje na Prokešově náměstí, bude pokračovat přes náměstí a skončí na Karolíně,” dodala Fialová.

Foto: Stavovská unie studentů

Průvod masek na ostravském Majálesu 2013.

Skutečným zlatým hřebem pak bude hudební festival, na kterém potvrdila účast řada známých interpretů.

„Ostravský majáles je dle mého názoru jedna z nejdůležitějších hudebních událostí za rok v Ostravě,” řekl Marcel Palovčík, manažer hudebního klubu Barrák.

Foto: Tomáš Polach

Ostravský hudební festival majáles 2013. Letos se jej zůčastní například hudební skupina Tata Bojs.

„Ostravský majáles je výborně organizovaný. Navíc je tady výborná pozitivní nálada,” hodnotí festival kapela N.O.H.A.

Zájemci o festival si mohou zakoupit lístky v předprodeji za 90 korun. Na místě zaplatí o třicet korun víc.

Potvrzení interpreti hudebního festivalu
Tata Bojs, N.O.H.A, UDG, Airfare, Puding Paní Elvisovej, Smola a Hrušky, Pipes and Pints, Shoot The Girl First, Sakumprásk, Pavell Calta s kapelou, Ostravská Filharmonie a výherce University Band Contest.

Loňského ročníku festivalu se zúčastnilo 17 tisíc lidí. Letos pořadatelé předpokládají, že jich přijde ještě víc, možná až 20 tisíc.

Foto: Tomáš Polach

Letošní rok již podruhé proběhne Majáles Ostrava v Dolní oblasti Vítkovic, kde se uskuteční celý program hlavního majálesového dne.

„Jedná se o veliký svátek studentů, který se již stal nedílnou součástí kulturního života Ostravy. Je vždy pečlivě připraven, má nápaditý program a účastní se ho obrovský počet studentů a mladých lidí z Ostravy i širokého okolí,” řekla Hana Fialová, produkční Komorní scény ARENA.

Foto: Michal Buchta

Majáles Ostrava nabídne jako minulý rok i řadu zajímavých sportovních aktivit.

Prostor pro studenty

Na studentské scéně dostanou šanci ukázat svůj talent studentské kapely. Tento projekt funguje pod záštitou společnosti Telefónica O2. Cílem je motivovat a podporovat mladé.

Foto: Kateřina Polínková

Studentská stage dává prostor nadějným studentským kapelám.

Ve studentském městečku budou zastoupeny studentské organizace jako například IFMSA, ISC (International Student Club) a další. Budou prezentovat své aktivity a chystají také řadu soutěží.

Foto: Kateřina Polínková

Ve Studentské vesnici můžete navštívit stánky studentských instituci, které pořádají zajímavé soutěže, nabízejí propagační materiály a informují návštěvníky o své aktivitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám