Hlavní obsah

The Black Keys vydají album v květnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná americká skupina The Black Keys má připravené nové studiové album na květen. Bude jmenovat Turn Blue.

turn blue

 
Článek

LP Turn Blue, osmé v diskografii skupiny, vyjde 13. května. Informace se dostala na svět dost bizarním způsobem, boxer Mike Tyson na ni upozornil na Twitteru a přidal link na ulítle strašidelné video. V jeho závěru se objevilo potvrzení data vydání. Bubeník Patrick Carney v té souvislosti na internetu zveřejnil fotky lidí nabarvených na modro a podle serveru Revolt vydá skupina nový singl Fever už v pondělí 24. března.

Frontman Dan Auerbach řekl magazínu Rolling Stone už předloni, že začínají pracovat na novém albu: „Nikdy nevíte, co přijde. Neprobíráme to, neplánujeme to, začneme nahrávat a najednou to nabírá tvar a máme nápad.“

Dan Auerbach a Patrick Carney, neboli The Black Keys, debutovali v roce 2002 (CD The Big Come Up) a nyní už mají v diskografii sedm desek. Rozostřené vlny hlučných kytar u nich vždy kočíruje solidní písničkový základ. Zpěv je prohnán přes efekty, které napomáhají drnčivému garážovému soundu. Velkou slávu jim přinesla poslední deska El Camino (2011). Auerbach tehdy dostal cenu pro producenta roku, skupina dále získala ceny za nejlepší rockovou píseň (Lonely Boy), nejlepší rockové album (El Camino) a nejlepší výkon v rocku.

Reklama

Výběr článků

Načítám