Hlavní obsah

Pražské jaro prodalo dvě třetiny lístků

Právo, Vladimír Říha

Téměř vyprodány jsou zahajovací koncerty letošního festivalu Pražské jaro. Oznámili to organizátoři 69. ročníku hudebního festivalu, který se uskuteční od 12. května do 3. června.

Foto: ČTK

Rudolfinum, dějiště festivalu Pražské jaro

Článek

Zahajovací koncerty s Českou filharmonií a Jiřím Bělohlávkem a Smetanovou Mou vlastí se letos poprvé opakují dvakrát.

Stejně velký zájem je o závěrečný koncert s Frankfurtským rozhlasovým orchestrem a houslistkou Hilary Hahnovou, poslední vstupenky jsou i na Vídeňské filharmoniky či na recitál pianisty Daniila Trifonova.

Podle ředitele festivalu Romana Bělora z třiapadesáti koncertů je deset zcela vyprodáno, na dalších dvacet koncertů je k dispozici méně než pětadvacet procent vstupenek. Na odbyt jdou i vstupenky na březnový prolog Pražského jara se San Francisco Symphony a houslistkou Julií Fischerovou.

Na podzim uvidí Praha také druhý ročník Klavírního festivalu Rudolfa Firkušného pořádaného organizátory prestižního Pražského jara.

Mezi 15. a 22. listopadem letošního roku na něm zahrají domácí i zahraniční sólisté nejvyšší kvality, k zahájení přijedou Berlínští filharmonici se Simonem Rattlem a naším Ivem Kahánkem, který přednese Klavírní koncert B. Martinů č. 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám