Hlavní obsah

Americký muzikál podle Rockyho kritika překvapivě chválí

Novinky, Stanislav Dvořák

Udělat muzikál podle letitého filmu Rocky se Sylvestrem Stallonem může mnohým znít jako zoufalá snaha vytřískat poslední peníze z uvadající hvězdy. Jenže nelítostná americká kritika broadwayský muzikál docela chválí. Stallone navštívil premiéru jako host.

Foto: Carolyn Contino/BEImages, Profimedia.cz

Sylvester Stallone se přišel podívat na "svého" Rockyho.

Článek

Děj se odehrává ve Philadelphii v roce 1975. Neznámý boxer tam překvapí, když uspěje na mistrovství profesionálů.

”Finále je tak niterné a radostné, že to publikum vystřelí do nebes,“ rozplývá se David Rooney z listu The Hollywood Reporter. ”Veškeré remcání na nedostatky muzikálu musí ustoupit před ohromujícím závěrem v posledních 20 minutách,“ dodal.

Foto: Carolyn Contino/BEImages , Profimedia.cz

Andy Karl (Rocky) a Margo Seibertová (jeho láska)

„Brilantní inscenace,“ shrnula recenzentka Variety Marilyn Stasiová. „Když přichází ten velký souboj, publikum je nažhavené, zvláště ti, co sedí v prvních dvanácti řadách a jsou odvedeni ze svých sedadel na pódium a posazeni na tribunu, kde mají hrát dav na zápase.“

Mark Kennedy z agentury AP ale namítá, že nápad pohybovat publikem je matoucí.

Herci a choreografie lepší než hudba  

Muzikál původně vznikl v německém Hamburku. Až po tamějším úspěchu se produkce odhodlala vzít útokem Broadway. Za velmi invenční je považována zejména práce odvedená na scéně (Chris Barreca), světlech a efektech (Christopher Akerlind) a choreografii (Steven Hoggett a Kelly Devine). Herci Andy Karl (Rocky) a Margo Seibertová (jeho láska) si rovněž vysloužili chválu.

Samotná hudba ale tolik úspěchů nesklízí. V muzikálu sice zní slavná filmová písnička Eye of the Tiger, ale nově dopsané písně Stephena Flahertyho jsou podle recenze Entertainment Weekly mdlé a nikdy nedosáhnou razance, o niž usilují.

Reklama

Výběr článků

Načítám