Hlavní obsah

U2 odložili vydání nového alba na rok 2015

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská skupina U2 se rozhodla přesunout vydání svého nového alba až na rok 2015. Napsal to americký hudební časopis Billboard, který tuto informaci získal z několika zdrojů.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Koncert irské skupiny U2, archivní snímek

Článek

Mluvčí společnosti Interscope, která alba U2 vydává, reagoval na dotaz Billboardu slovy, že vydavatelství zatím žádné oficiální datum vydání nového alba U2 nestanovilo.

Očekávalo se, že nová deska U2 vyjde letos, možná dokonce už v květnu, Billboard ale uvedl, že vyjde příští rok. Kapela se prý rozhodla, že na ní bude ještě dál pracovat. Dosud ji produkoval Danger Mouse, aktuálně by se ale na jejím vzniku měli podílet i Ryan Tedder a Paul Epworth, oba velmi zruční autoři písniček.

Vydání desky se čekalo letos, protože irská kapela na únorovém vystoupení při finále SuperBowl v New Jersey představila novou písničku Invisible, k níž pak zveřejnila videoklip. Na počátku března zazpívali U2 písničku Ordinary Love z filmu Mandel: Long Walk to Freedom (2013) na předávání filmových Ocarů, neboť měla nominaci na nejlepší filmovou píseň za loňský rok.

V březnu měli U2 oznámit termíny pro nadcházející podzimní turné. Podle Billboardu bude však zřejmě celá koncertní série přesunuta na léto 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám