Hlavní obsah

Vypsaná fixa vydala album a turné zahájila utajeným koncertem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vypsaná fixa vydala v pátek své zbrusu nové album. Jmenuje se Krásný smutný den a je zřejmě poslední, které nahrála se svým dlouholetým baskytaristou Mejnem.

Foto: Právo - Jan Šída

Skupina Vypsaná fixa během koncertu v klubu La Loca v Praze.

Článek

Baskytarista Mejn ohlásil loni v listopadu, že po nahrávání nového alba od kapely odejde. Vypsaná fixa sice vyhlásila na uvolněné místo konkurz, protože ale byla zaneprázdněna nahráváním nové desky, nástupce zatím nevybrala.

Na nadcházející turné s ní tedy v roli hostujícího baskytaristy vyjede Aleš Zenkl, který je jinak členem Kapely Hrůzy zpěváka Michala Hrůzy.

Foto: Právo - Jan Šída

Vypsaná fixa s hostujícím baskytaristou Alešem Zenklem.

Vypsaná fixa v podstatě zahájila své turné již ve čtvrtek, a to utajeným koncertem v pražském klubu La Loca. Stalo se tak u příležitosti křtu magazínu Headliner. Při hodinovém vystoupení odehrála kapela pět písniček z nového alba.

„Podle mě je to živá a energická deska. Snažili jsme se na ní zachytit naše živé hraní. Myslím také, že je dost pestrá. Jsou na ní například jedny z nejtvrdších písní, které jsme kdy nahráli. Myslím si, že potěší i fanoušky, kteří mají nejraději naše první desky. Zaslouží si to,“ řekl Právu zpěvák a kytarista Vypsané fixy Márdi.

Své turné Vypsaná fixa oficiálně odstartuje v pátek večer v klubu Kotelna v Litomyšli. V sobotu vystoupí ve Dvoře Králové a ve středu 12. března se představí v plzeňském Divadle Pod Lampou. Pražský křest se odbude 17. března v Paláci Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám