Hlavní obsah

Mňága a Žďorp: Budeme točit v Číně

Novinky, Stanislav Dvořák

S bizarním nápadem přišla skupina Mňága a Žďorp. Klasici českého depkařského popu chtějí točit v Číně, kde je čeká i koncertní turné. Desku nazvou Made in China.

Foto: Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp

Článek

„Název, který se obvykle rodí nakonec a s velkým utrpením, si suším už dlouho. Přijde mi jako bezvadné pojmenování naší pomatené doby. A zároveň je i docela vtipný, protože všichni hudebníci se dnes snaží být spíš Made in USA. Nicméně jet tohle album nahrát do Pekingu, aby bylo doopravdy Made in China... to už je, aspoň pro mě, povýšení vtipu na jistý druh performance. Vůbec nevíme, co nás čeká, a to je skvělé,“ řekl frontman kapely Petr Fiala.

„Myslíme, že to pro nás bude absolutně jiné než v jakémkoli studiu v Česku. Přemýšlíme, že využijeme nějaké čínské hudebníky nebo nástroje. V písničkách na to prostor je,“ vysvětlil Fiala.

Natočí i dokument

Část vybavení už poslali do Číny lodí, své dobrodružství chce kapela zachytit i dokumentárním filmem. Mňága a Žďorp chystají koncerty v Šanghaji, Pekingu a Šen-čenu a museli kvůli tomu vyjednávat s cenzory.

„Museli jsme nechat přeložit deset našich textů, což už v Česku asi tak 24 let neděláme. Ale s tím jsme počítali a to nás nezastaví,“ uvedl Fiala.

Celý projekt ale ještě může zkrachovat, Mňága totiž nemá dost peněz. Vsází proto na crowdfunding a štědrost fanoušků, na serveru Startovač je žádá o 500 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám