Hlavní obsah

Pavol Hammel chystá české koncertní turné

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborné písničky v podání legendy česko-slovenské hudební scény Pavola Hammela si bude moci v první polovině dubna vychutnat české publikum ve čtyřech městech v živém koncertním provedení.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Pavol Hammel začne své turné v Praze.

Článek

Po dlouhých letech se Hammel, jehož poetické skladby na pomezí folku a rocku s texty Borise Filana a Kamila Peteraje provází několik generací Čechů a Slováků, postaví před své věrné české fanoušky a představí to nejlepší ze své bezmála padesátileté kariéry.

„Za vrchol své tvorby ovšem považuju hudbu k baletu Everest, který se hrál dvě sezóny ve Slovenském národním divadle. Na albu vyšla v roce 2009 a o dva roky později vyšlo album Nočná galéria, které vznikalo pod vlivem tvorby k Everestu. Český publicista Jiří Černý říká, že je to má nejlepší deska,“ řekl Právu Hammel.

Best of tour odstartuje 9. dubna v pražské Malostranské besedě a 10. dubna zamíří do brněnského klubu Metro. Následovat bude 11. dubna koncert v Šumperku a závěrečné vystoupení se odbude 12. dubna v ostravském Parníku.

Na koncertech bude Hammelovi oporou skupina zkušených muzikantů. Ke kytaristovi Jurajovi Burianovi a klávesistovi Vítkovi Pospíšilovi se připojí členové pražské nu-jazzové formace Alvik – Petr Tichý na kontrabas a Michal Pajdiak s perkusemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám