Hlavní obsah

Dejte do Rady ČT Karla Gotta, znělo během slyšení kandidátů

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Gott jako televizní radní, vyrábět film pro televizi za průměrnou částku 80 až 100 miliónů korun, ale třeba i rozumná myšlenka, že členství v Radě České televize by mělo být čestné, a nikoliv honorované z peněz koncesionářů, tedy občanů. Takové a další názory vyslechli v pátek členové volebního výboru Sněmovny během slyšení kandidátů do rad veřejnoprávních médií.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

V pátek za přítomnosti veřejnosti proběhl druhý, poslední den slyšení kandidátů do rad. Dopoledne se konaly pohovory zájemců do Rady České televize (ČT), odpoledne se představilo devatenáct kandidátů do Rady Českého rozhlasu (ČRo).

Karla Gotta by do rady veřejnoprávní televize poslal drogový psycholog Ivan Douda. Jaromír Talíř (KDU-ČSL), bývalý ministr kultury a nyní šéf poradců nového ministra kultury Daniela Hermana (rovněž KDU-ČSL), slíbil, že když se dostane do Rady ČT, na poradenskou činnost rezignuje.

V březnu poslanci vyberou

Bývalá programová ředitelka ČT a jedna z mnoha uchazeček na novou radní Kateřina Fričová prohlásila, že zákazem reklamy na stanici ČT 1 a jejím ponecháním na ČT 2 ztratila Dvojka tvář. „Čekala jsem tam více dokumentů, a ne (v sobotu) filmy s Jamesem Bondem,“ uvedla Fričová.

Členům volebního výboru také na dotaz objasnila, proč se jí kdysi (když působila na televizi Prima) přezdívalo Lakomá Barka - protože neúprosně škrtala od producentů požadované a většinou nadnesené finance na výrobu pořadů.

Volební výbor po ukončení veřejných slyšení vybere do Rady ČT osmnáct a do Rady ČRo devět osob. Jejich jména předloží poslancům, kteří na březnové schůzi Sněmovny zvolí v tajné volbě šest radních pro Radu ČT a tři pro Radu ČRo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám