Hlavní obsah

Hiphopová opera The City i v Budějovicích

Premiéra izraelské hiphopové opery The City je na programu v úterý v Českých Budějovicích. Představení lidé uvidí jako součást divadelního festivalu Malá inventura. Tvůrci s hiphopovou operou poprvé vycestovali mimo Izrael a text kvůli tomu přeložili z hebrejštiny do angličtiny. Novináře o tom informovali autoři představení i zástupci festivalu Malá inventura.

Foto: Maláinventura.cz

The City je nekonvenční opera.

Článek

„Rapová opera je komponována jako jedna dlouhá píseň, kombinuje rap, hip hop a mluvené slovo s divadelními a básnickými texty. Opera je inspirovaná černošskou hudbou, filmem noir a detektivními filmy,” uvedla produkční festivalu Malá inventura v Českých Budějovicích Markéta Málková.

Na vzniku díla The City se podílelo pět umělců. Dali dohromady text, hudbu i aranžmá představení a sami také v opeře účinkují. Jde o členy jeruzalémského divadla Incubator Theater.

„Zápletka se odehrává okolo hrdiny jménem Joe, cynického a hořkého detektiva pracující ve zkorumpovaném a prohnilém městě. Jednoho večera, když se městem žene velká bouře, přichází do Joeovy kanceláře mladá žena a sdělí mu tajemné zmizení své sestry. Joe se rozhodne případem zabývat. Je to rozhodnutí, které by ho mohlo stát vlastní život,” uvedla o ději opery Málková.

Festival Malá Inventura nabízí to nejvýraznější z nového divadla za uplynulý rok. Pozornost je každým rokem zaměřena nejen na projekty vybrané z nominací domovských scén festivalu, ale také na ojedinělý zahraniční program. Multidisciplinární festival se v těchto dnech koná v Praze, Českých Budějovicích a Jičíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám