Hlavní obsah

Kytarista Red Hot Chili Peppers má sólovku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante vydá tento rok v dubnu sólové album. Bude se jmenovat Enclosure.

Článek

Na svých stránkách již Frusciante nabízí stažení prvního singlu Scratch zdarma. Album naváže na PBX Funicular Intaglio Zone z roku 2012 a kytarista tvrdí, že „Enclosure je nahrávka, která představuje dosažení všech hudebních cílů, které měl na mušce posledních pět let.”

„Nahrával jsem to současně s Medieval Chamber od Black Knight (hip-hopový projekt, který Frusciante produkoval) a jakkoliv se zdají tato dvě alba rozdílná, představují vlastně jeden tvůrčí proces. Co jsem se naučil na jednom, obohatilo hned i druhý,” vysvětlil.

Momentálně má před vydáním ještě třetí projekt s Omarem Rodríguez-Lópezem (The Mars Volta), měsíc před svým sólovým albem tak vypustí do světa společné EP, kterému říkají Kimono Kult.

Frusciante natočil s Red Hot Chili Peppers kultovní desku Blood Sugar Sex Magik na začátku devadesátých let. Propadl ale drogám a na One Hot Minute se už nepodílel. Překvapivě se dokázal ze svých problémů vymanit a v roce 1998 se vrátil. Natočil ještě alba Californication, By The Way nebo Stadium Arcadium, ale pak skupinu definitivně opustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám