Hlavní obsah

Do Brna poprvé zamíří Iron Maiden

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velodrom v Brně zažije 8. června hlučnou metalovou show. Pod širým nebem vystoupí britští veteráni Iron Maiden, kteří připomenou, jak se hrálo v osmdesátých letech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Iron Maiden

Článek

„V loňském roce jsme v České republice zažili skvělé chvíle a fanoušci na našem pražském koncertě byli úžasní, takže jsme začali přemýšlet o svém návratu. Vždycky jsme si koncerty v České republice velmi užívali především díky skvělým fanouškům. Maiden do České republiky jezdí již 20 let, ale v Brně jsme nikdy nehráli, takže cítíme, že je nejvyšší čas se představit i fanouškům v této části republiky. Už se nemůžeme dočkat, až všechny poprvé uvidíme,“ vzkázal frontman Bruce Dickinson.

„Ačkoli turné Maiden England je do značné míry založeno na programu turné Seventh Son Of A Seventh Son z roku 1988, v roce 2014 program pozměníme tak, aby víc odrážel celé období 80. let. Některé písničky uslyší fanoušci naživo asi vůbec naposledy. Těšit se můžete na nový obrovský světelný park, novou scénu a různá ztělesnění Eddieho. Nebude chybět ani spousta pyrotechniky a dalších věcí, ze kterých budou fanoušci nadšeni. A vzhledem k tomu, že zároveň oslavíme konec jedné kapitoly, plánujeme dát fanouškům zážitek, na který nikdy nezapomenou,“ dodal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Iron Maiden v Praze

Skupina Iron Maiden začínala už v 70. letech, ale v masovém měřítku prorazila během osmé dekády. V roce 1982 se k ní připojil zpěvák Bruce Dickinson a nastalo jejich nejslavnější období.

Melodický metal s táhlými refrény a kytarovými sóly byl na vrcholu. Kapela prodávala milióny desek. Vznikly slavné hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter… To The Slaughter. Dickinson kapelu později opustil a věnoval se sólové dráze, ale nakonec se vrátil.

Koncert patří k závěru světového turné Maiden England, v jehož rámci Iron Maiden zavítali i na festival Rock in Rio, kde hráli pro 90 tisíc lidí. Zhruba 95 tisíc návštěvníků vidělo koncert v Doningtonu a téměř 30 tisíc také v pražské Synot Tip Aréně.

Lístky se začnou oficiálně prodávat v síti Ticketpro 14. února v 9 hod. v cenách 1290–1790 korun, členové fan klubů si je mohou zajistit již od 12. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám