Hlavní obsah

Metallica jede do ČR s novou písní, s albem si dává na čas

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista Kirk Hammett (Metallica) prozradil magazínu Rolling Stone, že připravují nové řadové album, ale k vlastnímu natáčení se ještě nedostali. O datu vydání proto nechtějí moc spekulovat.

Foto: Petr Horník , Právo

Metallica (vpravo) v Praze naposledy hrála v roce 2012.

Článek

”Jamovali jsme, máme různé kousky hudby a zjišťovali jsme, který kousek funguje a který nefunguje, pořád procházíme tímhle procesem. James (Hetfield) má 800 kousků, já mám 400 kousků. Jakmile zjistíme, co z toho funguje, začneme je proměňovat v písničky,“ uvedl Hammett.

„Vsadil bych na to, že rok vydání bude začínat 201..., ale víc toho nevím,“ dodal neurčitě Lars Ulrich.

Hammett si není jistý ani tím, jaký zvuk by měla chystaná novinka přinést. Podle něj většinou skupině trvá tak pět, šest písniček, než se rozhodne, jakým směrem tentokrát půjde.

Foto: Petr Horník, Právo

Kytarista Kirk Hammett

V této chvíli mají jednu definitivně hotovou novou píseň, kterou chtějí představit na turné Metallica by Request. Fanoušci si tentokrát sami vybírali, které songy na turné uslyší. Šňůra začíná v Kolumbii 16. března a mohou se těšit i Češi, protože skupina se zastaví v Praze na Výstavišti 8. července.

Metallica stále patří v Česku k jednoznačně nejpopulárnějším kapelám. Zatím odehrála svůj poslední koncert v květnu 2012 ve zcela zaplněné Synot Tip Aréně v pražských Vršovicích, kde se setkaly s obrovským úspěchem hity z osmdesátých a devadesátých let jako Hit the Lights, Master of Puppets, For Whom the Bell Tolls či Enter Sandman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám