Hlavní obsah

Nové knihy: Merta, Robertsonová, Hedströmová, Flynnová i Tokarczuková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek tohoto týdne vybíráme povídky známého muzikanta a skladatele Zdenka Merty, po nichž následuje série detektivních příběhů z dob dávnějších i současných. Pozornost si jistě zasluhují úvahy polské prozaičky Olgy Tokarczukové. A nádavkem upozornění na pokračování japonského komiksu Gantz.

Článek

Zdenek Merta:

Pražská svatba a jiné erotické povídky

Nové knihy

V jedenácti smyslně laděných příbězích nešetří autor fantazií. Předvádí muže a ženy v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často i komicky a hravě. Vždycky to však jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně – nebo k potrestání. Někdy také není úplně jasné, kdo koho svádí.

Mladá fronta, 184 stran, 229 Kč, e-kniha 160 Kč

Imogen Robertsonová:

Ostrov kostí

Nové knihy

Anatom a detektiv amatér Gabriel Crowther žije v domnění, že léto roku 1783 bude stejné jako ta ostatní. Dostane se mu však nečekaného pozvání od sestry, kterou dlouhá léta neviděl, aby prozkoumal mrtvolu nalezenou na pozemcích, jež kdysi patřívaly jeho rodině.

Jota, přeložila Ina Leckie, 400 stran, 348 Kč

Ingrid Hedströmová:

Úkryt ve Villette

Nové knihy

Na lodi s nákladem železné rudy je nalezena mrtvola mladého novináře, v ruce svírá útržek ze švédských novin. Chtěl sepsat historii důlní katastrofy, při níž v padesátých letech zemřelo 162 horníků. Patrně však odhalil, co mělo navždy zůstat skryto.

Knižní klub, přeložila Vendula Nováková, 304 stran, 299 Kč

Gillian Flynnová:

Temné kouty

Nové knihy

Na osamělé farmě v Kansasu se v roce 1985 odehraje krvavý rej. Zahyne matka a dvě sestry, vrahem prohlásí tehdy sedmiletá Libby patnáctiletého bratra Bena. Ten dostane doživotí. Po pětadvaceti letech se dospělá už žena rozhodne poznat pravdu – která je hodně krutá.

Knižní klub, přeložil Pavel Medek, 448 stran, 329 Kč

Luke Delaney:

Vraždy bez svědomí

Nové knihy

Sériový vrah řádí v Londýně. Detektiv Sean Corrigan má podezření, pak i důkazy, ale proti někomu, kdo pracuje pro vlivnou finanční instituci, je to málo. Nezbývá mu, než se spolehnout na instinkt, který mu pomohl přežít děsivé dětství. Vracet se k němu však nechtěl.

Knižní klub, přeložil Jiří Balek, 408 stran, 349 Kč

Karin Fossumová:

Kdo miluje jinak

Nové knihy

Manželé Reinhardt a Kristina Risovi najdou při procházce lesem tělo mrtvého chlapce a uvědomí si, že na parkovišti zahlédli podezřele se chovajícího muže. Vyšetřovatelé Konrad Sejer a Jacob Skarre začnou pátrat v nedalekém městečku. Ale pak zmizí další chlapec…

Host, přeložila Daniela Mrázová, 224 stran, 269 Kč

Alice Claytonová:

Nabíječ

Nové knihy

První noc v novém bytě v San Francisku Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát milostný život svého tajemného souseda. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel. Nevydrží a jednou se za ním vydá sama…

Mladá fronta, přeložila Jana Montorio Doležalová, 280 stran, 269 Kč

Emily Giffinová:

Na čem záleží

Nové knihy

Příběh dvou žen, které bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Spojuje je jen láska, kterou cítí ke svým dětem. A následně i tragická událost, která jejich osudy proplete v tolika rovinách, že by si to nikdy předtím nedokázaly představit.

Domino, přeložila Jana Vlčková, 400 stran, 289 Kč, e-kniha 149 Kč

Olga Tokarczuková:

Okamžik medvěda

Nové knihy

Populární polská prozaička nabízí soubor článků, fejetonů a zamyšlení. Schopnost reagovat na jakékoliv násilí, vykořisťování, lež a všudypřítomnou propagandu establishmentu považuje za jeden z nejdůležitějších aspektů práce spisovatele.

Host, přeložil Petr Vidlák, 197 stran, 229 Kč

Na motivy Antoina de Saint-Exupéryho:

Malý princ a Planeta lakrimavor

Nové knihy

Na další planetě, kterou Malý princ s Liškou navštíví, jsou obyvatelé sužováni ohnivým deštěm. Naštěstí mají velké rostliny zvané lakrimavory, které je svými širokými listy před ohněm chrání. Jenomže lakrimavory jsou živené z lidských emocí.

Mladá fronta, přeložila Veronika Sysalová, 48 stran, 199 Kč

Hiroja Oku:

Gantz 2

Nové knihy

Druhý díl komiksového krvavého dramatu, kdy se v bytě, z něhož se nedá uniknout, ocitne skupina lidí. Ničí je v něm Černá koule, která si říká Gantz. Jenomže ve hře je daleko víc. Svůj druhý život může každý získat v boji proti cibulovému mimozemšťanovi.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 224 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám