Hlavní obsah

Na Colours vystoupí také američtí The National

Právo, Aleš Honus

Americká kapela The National je další potvrzenou hvězdou letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava. Informovali o tom ve středu pořadatelé. The National doplní už tak hvězdný program - mezi dosud potvrzenými jmény jsou například Robert Plant, ZAZ a také kapela MGMT.

Foto: 4AD

The National, zleva Matt Berninger (zpěv), Aaron Dessner (kytara), Bryan Devendorf (bicí), Scott Devendorf (baskytara) a Bryce Dessner (kytara).

Článek

Kapela The National, která je ověnčená nominacemi na Grammy či Brit Awards, si v minulých letech získala fanoušky po celém světě díky melodické, melancholické až niterné hudbě, které dominuje baryton zpěváka Matta Berningera. „Na našem festivalu představí nejen své starší známé skladby, ale i písně z loni vydaného úspěšného alba Trouble Will Find Me,“ informovala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

The National jsou jednou z nejlepších koncertních kapel světa, letos jsou jedním z hlavních taháků obřího barcelonského festivalu Primavera Sound. Mezi její obdivovatele patří R.E.M., Sufjan Stevens, Arcade Fire nebo také americký prezident Barack Obama, v jehož předvolebním spotu byla použita právě skladba Fake Empire od The National.

„Jejich hudba zazněla i v mnoha televizních seriálech a filmech: One Tree Hill, Stav beztíže, Bratři a sestry, Dr. House, Hra o trůny nebo Chuck,“ informoval mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Kromě The National do programu Colours of Ostrava přibyla také skotská nu-jazzová kapela Hidden Orchestra, projekt Ve Zou Via a také výbušná afrofunková formace Jupiter & Okwess International z konžské metropole Kinshasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám