Hlavní obsah

Adoptivní dcera Woodyho Allena jej obvinila ze zneužívání

– New York

Slavný americký herec a režisér Woody Allen má problém. Jeho adoptivní dcera jej obvinila ze sexuálního zneužívání. Dnes osmadvacetiletou Dylan měl podle jejího tvrzení obtěžovat, když jí bylo sedm let. Podobné tvrzení se objevilo již před více než 20 roky. Allen tehdy ale nebyl stíhán ani obžalován.

Foto: ČTK

Americký režisér Woody Allen.

Článek

Osmadvacetiletá Dylan Farrowová tvrdí, že režisér ji sexuálně napadl coby sedmiletou poté, co ji se svou tehdejší partnerkou Miou Farrowovou adoptovali. K incidentu prý došlo v roce 1992, sdělila mladá žena v otevřeném dopisu, který byl v sobotu zveřejněn na blogu sloupkaře amerického listu The New York Times.

Farrowová tvrdí, že se rozhodla promluvit, protože Hollywood filmaře nadále oceňuje. "Když mi bylo sedm let, Woody Allen mě vzal za ruku a odvedl mě do tmavého podkroví podobného šatně. Řekl mi, abych si lehla na břicho a hrála si s bratrovým elektrickým vláčkem. Pak mě sexuálně napadl," píše Farrowová.

Sliboval jí prý role

Dívce prý říkal, že je to jejich tajemství, a sliboval jí, že pojedou do Paříže a ona bude hrát v jeho filmech. "Co si pamatuji, dělal mi otec věci, které se mi nelíbily," tvrdí dále. The New York Times uvedl, že Allen se k věci odmítl vyjádřit. Úřady filmaře kvůli údajnému incidentu z roku 1992 vyšetřovaly již dříve a nakonec se jej rozhodly neobvinit.

Obvinění tehdy vznesla Mia Farrowová, která předtím s Allenem 12 let žila. Nejnovější obvinění se objevilo nedlouho poté, co Allen při předávání filmových cen Zlatý glóbus obdržel cenu Cecila DeMilla za celoživotní dílo.

Reklama

Výběr článků

Načítám