Hlavní obsah

The Who by chtěli nahrát nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britská rocková skupina The Who, kterou dnes tvoří dvojice Roger Daltrey (zpěv) a Pete Townshend (kytara), možná nahraje nové album. V rozhovoru pro britský hudební magazín New Musical Express to naznačil Daltrey.

Foto: ČTK/AP

The Who oslaví letos padesát let od svého založení.

Článek

„Pete má stovky skladeb, takže jedinou otázkou je, jestli na nahrávání alba najdeme čas. Pete chce album nahrát a já jsem vždy připraven. Uvidíme. Člověk nikdy neví, co bude právě dělat. Nevidím ale důvod, proč bychom se do toho neměli pustit. Můj hlas je stále v dobré kondici. Sluch už není tak dobrý, ale hlas je v pořádku,“ uvedl devětašedesátiletý Daltrey.

Podotkl rovněž, že vydáním nového alba by kapela mohla oslavit padesát let od založení. „Možná to výročí albem oslavíme. Mysleli jsme si, že nám to společně nevydrží ani týden, natož padesát let. Byli jsme The Who, zvykli jsme si, že se rozpadáme po každém svém vystoupení,“ vysvětlil Daltrey.

The Who vznikli v Londýně roku 1964. Vedle dvou jmenovaných muzikantů tvořili jejich nejslavnější sestavu baskytarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Entwistle zemřel v roce 2002, Moon již v roce 1978. V současnosti s kapelou spolupracuje Townshendův mladší bratr Simon a také Zak Starkey, syn bubeníka Beatles Ringa Starra.

Kapela byla v roce 1990 uvedena do Rock’n’rollové síně slávy. V roce 2012 se představila na závěrečném ceremoniálu olympiády v Londýně.

Debutové album My Generation vydala v roce 1965. Na kontě má i slavné desky Tommy (1969), Quadrophenia (1973) nebo zatím poslední Endless Wire (2006).

Reklama

Výběr článků

Načítám