Hlavní obsah

Sting a Paul Simon zahajují společné turné

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společné americké turné Stinga a Paula Simona začíná 8. února v Houstonu. Na koncertní šňůře, která se zastaví v osmnácti amerických městech, každý z nich sólově představí to nejlepší z vlastní tvorby, přičemž vybrané písně zahrají společně.

Foto: Universal Music

Sting a Paul Simon. Možná své společné koncerty zopakují i v Evropě.

Článek

Nápad vyrazit na společné turné dostal Simon a hned s ním oslovil Stinga, který je v New Yorku jeho sousedem. Domluvili se prý záhy.

„Je to mistr. Kdybych se někdy chtěl vyrovnat nejschopnějšímu autorovi písni, pak bych se snažil dohnat Paula Simona,“ řekl Sting.

Foto: Universal Music

Paul Simon.

Hudebníci v současnosti vybírají písničky, které odehrají společně. Z repertoáru Paula Simona prý vybrali Bridge Over Troubled Water a America, které v minulosti nahrál s dlouholetým spolupracovníkem Artem Garfunkelem. Od Stinga by měly ve společném provedení zaznít písně Fields of Gold a Fragile.

„Mohla by to být zábava, něco jako souboj skupin. Když postavíte vedle sebe hudebníky takového kalibru, budou se snažit předvést v nejlepším světle a nebude chybět kus soutěživosti. Zároveň to přinese mnoho porozumění a citu. Bude to fantastické,“ dodal Sting.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám