Hlavní obsah

Justina Biebera nechtějí po jeho zatčení z minulého týdne v Americe ani Kanadě

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již více než padesát tisíc lidí podepsalo internetovou petici za deportaci devatenáctiletého kanadského zpěváka Justina Biebera ze Spojených států, kde momentálně pobývá. Iniciovalo ji jeho zatčení minulý týden v Miami Beach.

Foto: Reuters – Mario Anzuoni, ČTK/AP

Den před svým zatčením koncertoval Justin Bieber ve Staples Center v Los Angeles.

Článek

„My, obyvatelé Spojených států amerických, máme pocit, že jsme nevhodně prezentováni ve světě popkultury. Chceme, aby nebezpečného, nezodpovědného, destruktivního a drogy užívajícího Justina Biebera deportovali a odebrali mu jeho zelenou kartu. Nejenže ohrožuje bezpečnost našeho národa, ale má též špatný vliv na naši mládež,“ stojí v petici.

Ultimátum od manažera

Pravděpodobnost deportace Biebera je ale malá, protože jeho obvinění nejsou dostatečně závažná. Podle amerických imigračních zákonů by mu hrozila deportace pouze v případě, že by byl odsouzen za násilný čin nebo by ve vězení strávil více než rok.

Justin Bieber zřejmě neprožívá nejšťastnější období. Zatčení z minulého týdne završilo sérii kontroverzí, kterými proti sobě poštval nejenom policii, ale také mnohé své fanoušky, a dokonce i pořadatele koncertů, kteří jsou prý nyní při sjednávání vystoupení mnohem obezřetnější. Není divu, že jeho manažerovi Scooterovi Braunovi došla trpělivost. Podle serveru Access Hollywood dal svému svěřenci ultimátum. Sdělil mu, že pokud nevezme rozum do hrsti a nepoohlédne se po někom, kdo by mu s jeho problémy s návykovými látkami pomohl, skončí s ním.

A nebyla to poslední reakce na Bieberovy výstřelky. Kanadská rozhlasová stanice Ottawa Hot 89,9 oznámila, že nebude hrát Bieberovy písničky, dokud se nepodrobí léčení. Svým způsobem je to výrazný protest v zemi, kde zpěvák žije.

Přátelé i někteří fanoušci přitom již delší čas apelují na Biebera, aby neprodleně podstoupil odvykací léčbu. Podle portálu TMZ je popová hvězda závislá na sirupu proti kašli zvaném sizzurp. Obsahuje totiž kodein a promethazin a jeho nepřiměřené užívání může vést k záchvatům či dokonce ke smrti.

Kromě toho prý užívá i velké množství léků na předpis, nadměrně pije alkohol a kouří marihuanu.

Připomeňme, že minulý čtvrtek byl Bieber zatčen v Miami Beach na Floridě za řízení pod vlivem alkoholu a drog, navíc bez řidičského oprávnění. Za zatčením také byly nelegální závody v obydlené zóně, kde ve žlutém lamborghini závodil s červeným ferrari, které řídil devatenáctiletý zpěvák Khalil. V Bieberově voze byla i modelka Chantel Jeffriesová, která na policii skončila také.

Podle policie Bieber jel rychlostí asi devadesát kilometrů v hodině, přičemž maximální povolená rychlost v tom místě byla padesát kilometrů v hodině. Přítomen byl i Bieberův otec, osmatřicetiletý Jeremy Bieber, jenž spolu s dalšími přáteli pomáhal uzavřít část ulice Pine Tree Drive, aby syn a Khalil mohli závodit. Byl s ním předtím i v nočním podniku, ze kterého se vraceli.

Mladý otec

Jeremy Bieber se stal otcem ve stejném věku, v jakém je nyní Justin. Jeho matce Patricii Malletteové bylo tehdy dokonce pouze sedmnáct. Jelikož otec se svým dnes už dospělým synem vesele popíjí a pomáhá mu organizovat ilegální závody, je zjevné, že ve výchově cosi vázlo.

Jeremy a Patricie se nikdy nevzali, ale dodnes mají přátelský vztah. Patricie v knize Nowhere but Up (2012) přiznala, že Justin byl nechtěným dítětem a každý v jejím okolí ji přesvědčoval, aby šla na potrat. To však odmítla. S výchovou syna jí pomáhala matka Diane a později nový partner Bruce, Justinův nevlastní otec.

Dodejme, že předminulý týden našla policie v domě Justina Biebera poblíž Los Angeles kokain. Prohlídku vyvolalo udání, že na sousedův dům házel při mejdanu vajíčka. Při prohlídce pak policisté objevili kokain, k němuž se ale přihlásil jeden z Bieberových kumpánů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám