Hlavní obsah

Na Colours míří John Butler Trio

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámá australská kapela John Butler Trio je dalším jménem, které potvrdili pořadatelé letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava. Kapela na festival přiveze své šesté album, které vyjde v únoru.

Foto: colours.cz

John Butler Trio

Článek

„Jejich koncerty jsou jeden velký odvázaný jam. Trio si každý koncert dokáže pořádně užít a jen nerado se loučí s diváky,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová. Kapelu, která míchá blues, rock, funky, melodický folk, bluegrass i reggae, založil kytarista a zpěvák John Butler. Začínal jako chudý pouliční muzikant a dnes je z něj frontman jedné z komerčně nejúspěšnějších australských kapel a spolumajitel vydavatelství.

John Butler je nejenom hudebník, ale i filantrop. S manželkou založil a financuje neziskovou organizaci The Seed Fund podporující mladé začínající umělce a zároveň patří k předním australským ekologickým aktivistům.

K dalším již dříve potvrzeným účinkujícím Colours of Ostrava 2014 patří zpěvák legendárních Led Zeppelin Robert Plant s kapelou Sensational Space Shifters, američtí MGMT, francouzská zpěvačka Zaz a řada dalších. Festival Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám