Hlavní obsah

Depeche Mode jsou ve formě a míří do Prahy na přídavek

Praha je pro legendární elektronickou kapelu Depeche Mode oblíbenou destinací. Již během minulého turné ji zařadila do cestovního plánu hned dvakrát a nejinak tomu je i tentokrát. Po loňském letním open-air vystoupení v Edenu se 10. února vrací do O2 arény.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Depeche Mode.

Článek

Depeche Mode jsou koncertně při chuti, své současné turné k poslednímu albu Delta Machine rozdělili na dvě části. V rámci té první, stadiónové jsme je měli možnost vidět vloni v červenci v pražském Edenu. Během druhé série objíždějí arény a fanoušci, kteří minulý koncert prošvihli, anebo „prostě nemají nikdy dost“, jak se zpívá v jednom z nejstarších hitů kapely, dostanou druhou šanci v O2 aréně.

Stejný scénář už se konal v létě 2009 a v zimě 2010 při jejich turné k albu Sounds of the Universe. A zatímco jejich edenské vystoupení tehdy trpělo nedostatkem atmosféry vyplývajícím z denního světla a problematického zvuku, o půl roku později dokonalým koncertem v O2 aréně předvedli, že haly jim prostě sednou nejvíc. Lze očekávat, že i tentokrát ústřední trojice Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher potvrdí svou koncertní suverenitu.

Jako předkapela se tentokrát představí americká neo-post-punková kapela The Soft Moon z Oaklandu, jejichž hudba pokrývá širokou škálu žánrů, včetně krautrocku, post-punku, psychedelie, world music a darkwave.

Tradičně silná a dobře organizovaná česká fanouškovská základna depešáků po koncertě přichystala afterparty, tentokrát v prostoru pražského klubu Roxy, který nedávno prošel rekonstrukcí a pojme tisícovku lidí. Zde mohou fanoušci po koncertě řádit až do rána za poslechu hudby svých idolů. Více informací na depechemode.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám