Hlavní obsah

Muzikál Rent míří do Divadla Kalich

Právo, Radmila Hrdinová

Na scénu pražského Divadla Kalich míří kultovní muzikál Rent Jonathana Larsona. S mladým hereckým obsazením ho připravuje americký režisér Steve Josephson. Premiéru bude mít 15. března.

Foto: ČTK

Muzikál Rent míří do Divadla Kalich.

Článek

Rent označila kritika za „nejlepší původní muzikál od roku 1950“. Poprvé byl uveden v roce 1994 v New York Theatre Workshop a v dubnu 1996 se přestěhoval do broadwayského Nederlander Theatre. S více než 4300 představeními se stal sedmým nejdéle běžícím divadelním představením na Broadwayi.

Muzikál je inspirován příběhem slavné opery Bohéma Giacoma Pucciniho o partě mladých umělců žijících na pařížském Montmartru. Larson děj přenesl do umělecké čtvrti současného New Yorku a vylíčil osudy přátel snažících se nepromarnit své životy. Steve Josephson uvedl Rent s mladou hereckou partou již v létě loňského roku v pražském Divadle Na Prádle a inscenace získala velmi příznivé přijetí kritiky i diváků.

Nyní se s určitými obměnami přenese na jeviště Divadla Kalich.

„Rent je pro mě velmi osobním příběhem, a proto jsem ho toužil přenést do Prahy. Většina obsazení přechází do nové inscenace z té původní, jsou to velmi mladí herci a jsem z nich nadšený,“ řekl režisér na setkání s novináři.

Pochvaloval si i spolupráci s producentkou Mirjam Landou. Na inscenaci dále spolupracuje s choreografem Todem A. Kubem, hudebního nastudování s živou kapelou se ujme Aleš Háva. Muzikál bude uveden v anglickém originále s českými titulky.

Reklama

Výběr článků

Načítám