Hlavní obsah

Nové knihy: Saudek, Sedaris, Millerová, Gilk a Severa

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajujeme legendárním komiksem Káji Saudka, knihou nejpopulárnějšího amerického humoristy Davida Sedarise i historickým románem jeho rodačky Madeline Millerové. Pozornost si zaslouží edice díla Vítězslava Nezvala, kniha o Ladislavu Fuksovi i rozhovory Martina Severy. Nádavkem první komiksový magazín Barta Simpsona.

Článek

Kája Saudek, Miloš Macourek:

Muriel a andělé

Nové knihy

Hrdiny legendárního komiksu jsou půvabná lékařka Muriel a Ro, okřídlený muž z budoucnosti. Poprvé byla část otištěna 1. srpna 1969 v Mladém světě, díky cenzuře však už soubor jako celek nevyšel. Pokračování Muriel a oranžová smrt vyšlo v roce 2009.

Plus, 144 stran, 990 Kč

David Sedaris:

Když vás pohltí plameny

Nové knihy

Když autorovi jednou vypnou vodu, napadne ho, že by k uvaření kávy použil vodu z vázy s květinami, a řetězením asociací se dostane z francouzského venkova až ke komicky trapné vzpomínce na nákup drog v jednom karavanu na venkově v Severní Karolíně.

Argo, přeložil Jiří Hanuš, 320 stran, 298 Kč

Madeline Millerová:

Achilleova píseň

Nové knihy

Originální ztvárnění trojské války je příběhem lásky a soupeření mezi bohy a lidmi. Hlavní zápas se odehrává mezi ctižádostí a touhou lidského srdce po míru. V hlavních rolích princ Patroklos, Achilleus, Helena Spartská i Achilleova matka Thetida, krutá mořská nymfa.

Host, přeložil Tomáš Kačer, 368 stran, 339 Kč

Gatien Courtilz de Sandras:

Paměti hraběte d´Artagnana

Nové knihy

Fiktivní paměti historické osobnosti, Charlese de Batz-Castelmore, hraběte D'Artagnana, sepsal roku 1700 Gatien de Courtilz de Sandras. Výchozím textem se stala česká edice z roku 1930. Paměti inspirovaly Alexandra Dumase st. při psaní jeho slavných Tří mušketýrů.

Omega, původně přeložil A. C. Acharat, 288 stran, 199 Kč

Dick Winters, Cole C. Kingseed:

Bratrstvo neohrožených - Velitel

Nové knihy

Nové vydání příběhu Dicka Winterse, který seskočil do německého zázemí, aby se zúčastnil bojů na normandských plážích. Stal se velitelem slavné roty E 506. výsadkového pluku, nazývané Bratrstvo neohrožených. Vedl jednotku až do Hitlerova Orlího hnízda.

Baronet, přeložil Vladimír Fuksa, 320 stran, 279 Kč, e-kniha 169 Kč

Vítězslav Nezval:

Básně III

Nové knihy

Stále vyhledávaný soubor 52 hořkých balad věčného studenta Roberta Davida, vydaný anonymně 1936, sbírku Pět minut za městem (1940) i posmrtně uvedený svazek Nedokončená nabízí editor Milan Blahynka v závěrečné knize připomínající dílo velkého básníka.

Host, 556 stran, 297 Kč

Erik Gilk:

Vítěz i poražený. Prozaik Ladislav Fuks

Nové knihy

Stal se klasikem, který ve své době dokázal prorazit i přes „železnou oponu“. Jeho Pan Theodor Mundstock či Spalovač mrtvol i další prózy jsou stále živé jako téma temných stránek člověka i lidské společnosti. A to nejen ve 20. století. Jeho osud je neméně poutavý.

Host, 312 stran, 299 Kč

Martin Severa:

Rozhovory po konci světa

Nové knihy

Rozhovory s osobnostmi z různých oblastí života (František Koukolík, Arnošt Goldflam, Jiří Slíva, Bohdan Pomahač, Kamila Moučková, Jan Vodňanský, Pavel Nový, Květa Fialová a další) probíhaly vždy v domácím prostředí, a lidé na sebe tak prozradili víc než jinde.

Mladá fronta, 272 stran, 289 Kč

Kryštof Krijt, Pieter J. Goedhart:

Sýrové pivo

Nové knihy

Když těsně před aprílem 2010 redaktoři britského týdeníku The Economist sestavili „novou a hlavně lepší“ mapu Evropy, přesunuli Česko na jih od Nizozemska. I to byl podnět pro dva autory jít po stopách málo známých vztahů Čechů a Nizozemců.

Nakladatelství Lidové noviny, 272 stran, 349 Kč

Věnceslava Dezortová:

České krimi 020 - Vraždy bez pachatele

Nové knihy

Soubor krimi povídek ze současnosti nazvaný podle jedné z nich vychází jako jubilejní 20. svazek řady populárních krimi sešitů. Čtenář zjistí, že bohužel mezi námi existují ještě horší a zákeřnější gauneři, než s jakými se kdy setkal.

Moba, 96 stran, 49 Kč

Bart Simpson 1/2014: Postrach společnosti

Nové knihy

Bart Simpson se v komiksovém magazínu stane hrdinou Divokého západu a bude bojovat proti šílenému (a povědomému) zlosynovi. Lisa vyřeší případ vysoko zavěšených bot a Milhouse zkusí, jaké to je, být za školou (a pronásledovaný ďábelským školním inspektorem).

Crew, 32 stran, 39 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám