Hlavní obsah

Českou verzi muzikálu Mamma Mia! bude režírovat Antonín Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká verze světoznámého muzikálu Mamma Mia! bude mít premiéru 12. prosince 2014 v pražském Kongresovém centru.

Foto: ČTK

Skupina ABBA existovala v letech 1972 až 1982.

Článek

Dílo založené na písních švédské popové skupiny ABBA, která existovala v letech 1972 až 1982, bude režírovat Antonín Procházka. Skladby skupiny v něm zazní v překladu s texty Adama Nováka. Čeština tak bude šestnáctým jazykem, v němž bude muzikál nastudován.

Muzikál měl premiéru v Londýně v dubnu 1999. Uveden byl ve více než 270 městech po celém světě, představení navštívilo 54 miliónů diváků a utržil přes 2 miliardy dolarů. Velký úspěch slavila také filmová verze z roku 2008, ve které zazářili Meryl Streepová, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard či Amanda Seyfriedová. Hudba z filmu byla oceněna mimo jiné Zlatým glóbem.

Mamma Mia! je muzikál s písněmi skupiny ABBA, který napsala britská autorka Catherine Johnsonová. Název díla je odvozen od stejnojmenné písně Mamma Mia z roku 1975. Samotný příběh však nemá s osudem švédského kvarteta nic společného. Děj je situován na řecký ostrov a vypráví příběh majitelky penzionu Donny, která chystá svatbu pro svou dceru Sofii.

Konkurzy na obsazení rolí v muzikálu produkce plánuje na březen. Objeví se prý i několik hvězd české populární hudby. Představení bude doprovázet živý orchestr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám