Hlavní obsah

Kytarovo-elektroničtí Love Earth míří na „ostrovy”. Šanci máte i vy

Novinky, Stanislav Dvořák

Český kytarovo-elektronický projekt Love Earth má našlápnuto na jeden z letošních objevů. Ve čtvrtek křtí v Lucerna Music Baru svůj debut. Pořadatele velkého pražského festivalu United Islands nadchl a stále hledají další nové talenty.

Foto: United Islands

Love Earth

Článek

Love Earth je parta kolem zpěváka a muzikanta Tomáše Jirgla. Zvolila temnější zvuk, neklid zlámaných elektro-beatů obaluje tvrdší rockově/industriálním hukotem a zpěvem v angličtině. Pořadatelé letních United Islands jsou z nich nadšeni.

„Neustále se probíráme zaslanými demo nahrávkami kapel. A za dlouhá léta jsme byli jen dvakrát takhle nadšení z objevu kapely s velkým potenciálem – byly to případy Toxique a Zrní. Teď se nám to stalo s Love Earth,“ poznamenal David Gaydečka.

Do Londýna nechtěli 

„Je to můj první opravdu samostatný hudební počin,“ svěřil se Tomáš Jirgl. „Po prvotním neúspěchu u českých vydavatelů jsem se obrátil na britské hudební labely, kde byla reakce přesně opačná: z šesti oslovených mi pět odpovědělo, že do toho s námi jdou. Podmínkou ale bylo přestěhovat se do Londýna. Po zralé úvaze jsem tuhle cestu prozatím odložil a nakonec jsme se dohodli s renomovaným pražským studiem a labelem Soundsquare Music, kde jsem se setkal s úžasným a velice profesionálním přístupem.“

„Zvuk na desce nese moji produkci, nicméně co se týče zvuku a zvukařské práce obecně, je to dílo Tomáše Zoubka právě ze Soundsquare, a musím říci, že lepšího zvukaře jsem v akci nepoznal. Celé kolečko finálního produktu uzavírali producenti Pavel Rejholec a Radim Janeš, od kterých jsem dostal naprostou tvůrčí svobodu,“ dodal.

Pořadatelé United Islands vyzývají i další dosud neznámé skupiny, aby se jim hlásily. Každý má šanci na této stránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám