Hlavní obsah

Na jeden koncert se vrátí duo Eurythmics. Uctí skupinu Beatles

Právo, Jaroslav Špulák

Britské popové duo Eurythmics, tedy Annie Lennoxová a Dave Stewart, oznámilo, že se vrátí na scénu. Stane se tak ale pouze u příležitosti jednoho vystoupení. Eurythmics budou součástí speciálního programu hudebních cen Grammy na počest formace Beatles. Natáčet se bude 27. ledna, den po slavnostním předávání Grammy v Los Angeles.

Foto: Sony Music

Annie Lennoxová a Dave Stewart, tedy Eurythmics

Článek

Pořad, kvůli němuž se Eurythmics vrátí, se jmenuje The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles (Noc, která změnila Ameriku: Pocta Grammy The Beatles). Odvysílán bude na stanici CBS 9. února, tedy přesně padesát let poté, co se Beatles představili při své první cestě po Spojených státech v televizním pořadu Eda Sullivana. Jejich vystoupení tehdy v přímém přenosu sledovalo v Americe a Kanadě 74 miliónů diváků.

Kromě Eurythmics v programu vystoupí i další umělci. John Mayer a Keith Urban společně odehrají a zazpívají skladbu Don’t Let Me Down, Alicia Keys a John Legend zazpívají Let It Be, představí se formace Maroon 5 a další.

„Beatles změnili mnoha lidem život, a proto doufám, že chystaná show ukáže, že se nás občas někteří umělci hluboce dotýkají a jejich vliv dokonce přesahuje jejich hudbu,“ uvedl dlouholetý producent cen Grammy Ken Ehrlich, který speciální pořad se svým týmem připravuje. Na otázku, zda se v něm objeví žijící členové Beatles, ale neodpověděl.

Eurythmics existovali v letech 1980 až 1990, kdy si získali celosvětovou slávu. Po pauze se v roce 1999 na scénu vrátili a vydrželi na ní až do roku 2005. Aktuálně jde o jejich druhý comeback.

Reklama

Výběr článků

Načítám