Hlavní obsah

Premiéry seriálů na ČT přitáhly milióny diváků

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní večerní starty nových seriálů České televize se povedly. Kriminální Případy 1. oddělení přitáhly takřka 1,8 mil. diváků a komediální Čtvrtá hvězda, vysílaná ihned po této krimi, měla publikum 1,1 mil. diváků. Lidé byli zvědaví, co Česká televize pod vedením generálního ředitele Petra Dvořáka nového připravila, trvalejší zájem diváků se pozná až tak po třetím díle.

Foto: Česká televize

Ondřej Vetchý v seriálu Případy 1. oddělení

Článek

Seriálová krimi se zabývá skutečnými případy zločinů a ukazuje reálné kriminální postupy, které řešilo pražské oddělení vražd v uplynulých letech. Scénář napsal nynější šéf pražského oddělení vražd Josef Mareš spolu s novinářem Janem Malindou a v rolích kriminalistů jsme mohli vidět mimo jiné Ondřeje Vetchého, Miroslava Vladyku, Filipa Blažka, Igora Blažka nebo netradičně Bolka Polívku. Seriál má čtrnáct dílů, pondělní první část nazvaná Rozčtvrcená ukázala pátrání po pachateli, který svou oběť rozřezal a roznosil po pražských popelnicích.

Komediální seriál Čtvrtá hvězda obsazený téměř všemi herci pražského Dejvického divadla, vysílaný hned po krimi, měl také při premiéře nadprůměrně diváků. Odehrává se v prostředí malého pražského ušmudlaného hotýlku, vlastněného cizinci. Má tři hvězdičky a manažerka chce čtvrtou hvězdičku. To ale není v ději důležité.

Důležité jsou příběhy zaměstnanců hotýlku vyprávěné v nadsázce, s ironickým, většinou drsným humorem, kde nechybí vulgární slova. V prvním díle exceloval recepční Ivan Trojan.

Reklama

Výběr článků

Načítám