Hlavní obsah

Míří k nám Timberlake, Williams i Metallica

Právo, Jaroslav Špulák

Čeští pořadatelé chystají pro hudební příznivce koncertní hody. Již dříve oznámili, že u nás v roce 2014 poprvé vystoupí Michael Bublé a Justin Timberlake, přijedou i Robbie Williams, Metallica nebo Simple Minds. Navíc se v jejich plánech v následujících měsících další hvězdná jména jistě objeví.

Foto: Sony Music

Justin Timberlake se proslavil jako popový zpěvák i skvělý herec.

Článek

První velkou koncertní událostí bude vystoupení kanadského zpěváka Michaela Bublého v pražské O2 areně. Představí se 24. ledna a v rozhovoru pro Právo avizoval, že to bude další z jeho stoprocentních večerů.

„Je pro mě důležité každý večer se vybičovat a předvést tu nejlepší show. Nikdy si nenechávám rezervy, dám do toho, co můžu. A jsem na to pyšný,“ řekl.

Koncertní premiéru u nás bude mít také zpěvák Justin Timberlake. 3. června dorazí do pražské O2 areny a zdá se, že sehnat na koncert vstupenky bude v následujících dnech skoro až neřešitelný problém. Je o ně velký zájem.

Timberlake je totiž známý svými energickými sety, navíc jeho loňské na dvě části vydané album The 20/20 Experience se těší obrovské popularitě. Celosvětově se ho prodalo 3,8 miliónu kusů, a to jak v podobě digitální, tak na fyzických nosičích.

Britský zpěvák Robbie Williams prodejně tak úspěšný není. Skvělé swingové desky Swings Both Ways prodal „jen“ 1,1 miliónu kusů a jeho realizační tým se nechal slyšet, že takový výsledek je prachbídný. Není ale pochyb o tom, že koncert předvede skvělý. 26. dubna opanuje O2 arenu.

Foto: Profimedia.cz

Robbie Williams vystoupí v dubnu v O2 areně.

Podruhé v krátké době se v Praze představí britská skupina Depeche Mode. V rámci stále probíhajícího Delta Machine Tour, tedy turné ke stejnojmenné loňské desce, dorazí do pražské O2 areny 10. února.

O pár dnů později, 28. února, přijedou do pražské Incheba Areny skotští Simple Minds, souputníci U2 a hudebníci, jejichž melodie si lidé často pozpěvují, aniž by věděli, že jsou jejich autory právě Simple Minds.

Zpěvák Jim Kerr Právu ke koncertu v české metropoli řekl: „Nyní hrajeme největší hity, které lidé očekávají a chtějí je slyšet, také různé rarity a zajímavosti a v neposlední řadě úplně nové písně. Baví mě udržovat koncertní set čerstvý a zařadit třeba i nějakou coververzi. Pořád to trochu měníme.“

Oblíbencem českých fanoušků je Kanaďan Bryan Adams. Po loňském zastavení na festivalu Benátská noc se letos představí v Brně. 18. června zazní jeho hity na tamním Velodromu.

Deep Purple zase míří do Pardubic. Po loňském vystoupení ve Slavkově u Brna, které se kvůli bouři povedlo až na druhý pokus, zahrají své staré hity i ochutnávku z loňského alba Now What?! v pardubické ČEZ Areně.

Metallica k nám jezdí poměrně pravidelně, nikdy ale nedala zdejším fanouškům tak lukrativní nabídku jako tentokrát.

Mohou si sami poskládat koncertní program, a to hlasováním na internetových stránkách kapely poté, co si zakoupí vstupenku na koncert. Ten se v rámci festivalu Aerodrome odbude 8. července ve venkovním prostoru areálu pražského Výstaviště.

Kdo přijede

24. 1. Michael Bublé,

24. 1. Michael Bublé, O2 arena, Praha

10. 2. Depeche Mode,

O2 arena, Praha

14. 2. Deep Purple,

14. 2. Deep Purple, ČEZ Arena, Pardubice

16. 2. One Republic,

Incheba Arena, Praha

28. 2. Simple Minds,

28. 2. Simple Minds, Incheba Arena, Praha

6. 3. Anna Calvi,

Lucerna Music Bar

26. 4. Robbie Williams,

26. 4. Robbie Williams, O2 arena, Praha

6. 5. Steve Hackett,

Lucerna, Praha

13. 5. Peter Gabriel,

13. 5. Peter Gabriel, ČEZ Arena, Ostrava

30. 5. Yes, Kongresové

centrum, Praha

3. 6. Justin Timberlake,

O2 arena, Praha

11. 6. Tori Amos, Kongresové

centrum, Praha

18. 6. Bryan Adams,

Velodrom, Brno

20. 6. Nine Inch Nails,

O2 arena, Praha

8. 7. Metallica, Open Air

8. 7. Metallica, Open Air Výstaviště, Praha

Mimochodem, festival Aerodrome se v Praze uskuteční letos hned dvakrát. První část se na stejném místě odehraje 17. června, a to za účasti skupin Avenged Sevenfold, Megadeth a Roba Zombieho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám