Hlavní obsah

Nová ”Katovna” začíná. Se Zemanem a Nymfomankou

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize se vrací k formátu kritického diskusního týdeníku s kulturními tématy, který se u nás dlouho nedělal. Na programu ČT art v pondělí startuje Jasná řeč Josefa Chuchmy, vysílá se ale bohužel až ve 23.05.

Foto: Česká televize

Na téma řeč těla a význam mediálních obrazů pohovoří pedagožka pražské AMU Noemi Zárubová.

Článek

„Stáli jsme o formát týdenní kritické revue s výraznou osobností, který umožní věnovat se aktuálním tématům, jež jsou dostatečně relevantní, aby zajímavě naplnila pětačtyřicetiminutovou stopáž pořadu,“ vysvětlil výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

„Budeme hovořit o událostech v soudobé tvorbě a umění, stejně jako o kulturních fenoménech, které hýbou dnešní společností. Chceme divákovi nabídnout inspiraci a orientaci v tom, co má nebo naopak nemá smysl sledovat, čemu právě teď věnovat čas, energii a koneckonců i to, za co se vyplatí vydat peníze. Předložíme mu jakousi cestovní mapu, která vyznačí nejzajímavější směry současné kultury,“ popsal Josef Chuchma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání.

Zkušený novinář Chuchma povede diskusi s filmovými kritiky Jindřiškou Bláhovou a Antonínem Tesařem (film Nymfomanka) nebo s Ladislavem Špačkem a herečkou a pedagožkou Noemi Zárubovou (vánoční prezidentský projev). Na téma řeč těla a význam mediálních obrazů hovoří herečka a pedagožka pražské AMU Noemi Zárubová, která se specializuje na psychologii gestiky a mimiky. Svůj pohled nabídne i Ladislav Špaček, expert na společenskou etiketu.

Reklama

Výběr článků

Načítám