Hlavní obsah

Harry Potter míří do divadla

Právo, jaš

Fanoušci příhod odvážného čaroděje Harryho Pottera mají důvod k radosti. Podle serveru dailymail.co.uk se tento hrdina vrátí, byť v poněkud překvapivém provedení. Spisovatelka J. K. Rowlingová souhlasila s přenesením příběhu na divadelní prkna, a to ne ledajaká. Míří rovnou do londýnského West Endu.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatelka J. K. Rowlingová

Článek

„V minulých letech jsem dostala spoustu nabídek k tomu, abych Harryho Pottera napsala pro divadelní představení. Teprve vize Soni Friedmanové a Colina Callendera mi přišla zajímavá, a proto jsem se rozhodla to udělat. Byli jediní, kteří mi jasně řekli, jak by mělo představení vypadat a kde by se mělo hrát,“ řekla spisovatelka.

Dodala také, že divadelní provedení nebude odpovídat příběhu tak, jak jej fanoušci znají z knih nebo filmu. Začne v okamžiku, kdy se Harry Potter dozví, že je čaroděj.

„Bude to příběh sirotka Harryho, který nemůže najít své místo v zemi mudlů. Vedle oblíbených postav se v našem příběhu objeví i nové. Bude to unikátní,“ dodali Friedmanová a Callender, producenti představení.

Práce na divadelní verzi Harryho Pottera začne v příštím roce a premiéra je naplánovaná na rok 2015. Rowlingová prý nebude autorkou scénáře. Jejím úkolem bude zajištění produkce představení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám