Hlavní obsah

Filmové premiéry: Walter Mitty a jeho tajný život, Nymfomanka, část 1, Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců a Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů

Právo, Věra Míšková

Herec a režisér Ben Stiller uvádí zdařilou komedii Walter Mitty a jeho tajný život. Novinka Larse von Triera Nymfomanka, část 1, je velmi otevřenou studií ženské sexuality. Malým divákům i jejich rodičům je určen francouzský animovaný film Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců. Školní mládeži zase Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 52. týden

Článek

Walter Mitty a jeho tajný život

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Walter Mitty, nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku a absolvovat dobrodružnou cestu.

Walter Mitty a jeho tajný život, USA 2013, komedie, 114 min., režie: Ben Stiller, hrají: Ben Stiller, Adam Scott, Sean Penn a další.

Nymfomanka, část 1

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Hlavní postava Joe, kterou hraje Charlotte Gainsbourgová, vypráví své první i všechny další sexuální zážitky postaršímu muži, který ji uložil k ošetření poté, co ji nalezl zkrvavenou na ulici. Její vyprávění je drsné a plné sebeobviňování, on je uvádí do zcela jiných souvislostí.

Nymfomanka, Dánsko/Německo/Francie, Belgie, Velká Británie 2013, 122 min., režie: Lars von Trier, hrají: Charlotte Gainsbourgová, Stellan Skarsgard, Shia LaBoeuf a další.

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

Foto: Mirius FD

Filmové premiéry

Na malebném lesním paloučku se rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků v čele s hrozivým Butorou.

Mrňouskové, Francie 2013, animovaný, 80 min., režie: Helene Giraudová, Thomas Szabo.

Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů

Foto: HCE

Filmové premiéry

Příběh z 9. století ve strhujících obrazech líčí počátky šíření křesťanství na Velké Moravě a v našich zemích. Hlavními postavami filmu jsou věrozvěsti Konstantin a jeho bratr Metoděj, kteří byli prohlášeni za svaté a jsou označováni jako Apoštolové Slovanů.

Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů, Česko/Slovensko/Srbsko/Slovinsko/Rusko, 2013, dobrodružný, 85 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Roman Zach, Josef Abrhám, Milan Bahúl a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám