Hlavní obsah

Putování s dinosaury ve 3D

Právo, Věra Míšková

Navzdory filmům, které se odehrávají v čase adventním a k vánočním kouzlům a poezii se hrdě hlásí, lze letos za filmové dárky pro celou rodinu považovat díla docela jiná. Po premiéře druhé části trilogie o hobitovi s podtitulem Šmakova dračí poušť má již ve čtvrtek premiéru animované Putování s dinosaury, které má ambice potěšit všechny milovníky pravěkých obyvatel Země - a ty malé především.

Foto: CinemArt

Z filmu Putování s dinosaury

Článek

O tom, že právě těch rozhodně není málo, svědčí dinosauři vyobrazení na všem, co hlavně kluci nosí, milují a potřebují - od stavebnic přes ponožky až ke školním batohům.

Dinosauři nepřestávají přitahovat a po dodnes nekončící oblibě přes půl století staré Zemanovy Cesty do pravěku (1955) a po slávě amerického velkofilmu Jurský park z roku 1993 přichází nyní do kin koprodukční film Velké Británie, USA a Austrálie Putování s dinosaury.

Foto: CinemArt

Dinosauři nepřestávají diváky přitahovat.

Jeho prostřednictvím se diváci dostanou přímou cestou do světa druhohor a ve 3D technologii se stanou součástí tohoto světa.

Cesta začíná před 70 milióny let na Aljašce, kde každoroční dlouhá a temná zima nutila tisícihlavá stáda ke stěhování z domovů za potravou na jih.

Otázky a objevy

Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?

Na základě nejnovějších poznatků, týkajících se těchto a dalších otázek, na které dosud neznáme odpovědi, je vystavěn příběh filmu Putování s dinosaury, inspirovaný mimořádně úspěšným seriálem televize BBC, který byl poprvé vysílán v roce 1999.

Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi byly jedním z důvodů vzniku tohoto filmu, který představí nové a jedinečné dinosaury, skutečnější, než jak jsme je viděli kdykoliv předtím.

A během této podívané prožijeme životní příběh býložravého pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci i s drsným a nevyzpytatelným světem. A také se zuřivými a hladovými predátory, jako jsou zákeřný troodon nebo monstrózní gorgosaurus.

Foto: CinemArt

A narodilo se mládě....

Pachyrhinosaurus sice nikdy nebyl největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného než jen být největším a nejsilnějším. Díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda dokáže nejen přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem celého stáda.

Foto: Cinemart

Dinosauři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám