Hlavní obsah

Chystá se další část série Millennium. I po smrti spisovatele Stiega Larssona

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednapadesátiletý švédský novinář a spisovatel David Lagercrantz připravuje pokračování úspěšné knižní série Millennium zesnulého kolegy Stiega Larssona. Další část dosud třídílné knižní řady se bude odvíjet od předešlých a nový autor zachová hlavní postavy. Zprávu přinesl švédský kulturní server svd.se.

Foto: ČTK

Stieg Larsson zemřel v roce 2004.

Článek

„Už jsem začal psát. Je to zábava. Vstupujete do podivného světa,“ vyjádřil se Lagercrantz, který do knihy samozřejmě přidá i své nápady a postavy. Knihu by měly vydat v roce 2015.

Stieg Larsson zemřel v roce 2004. Před svou smrtí začal pracovat na pokračování trilogie. Jeho bývalá partnerka Eva Gabrielssonová tvrdí, že jeho vydavatelství nemá přístup k nedokončené dílu. „Je odporné, že chtějí na jeho knihách vydělat ještě více peněz,“ uvedla pro švédské noviny Aftonbladet. Gabrielssonová se v současnosti soudí o Larssonovo dědictví s jeho rodinou.

Sérii Millennium tvoří knihy Muži, kteří nenávidí ženy (2005), Dívka, která si hrála s ohněm (2006 ) a Dívka, která kopla do vosího hnízda (2007).

Larssonovými příběhy se inspirovali i filmaři. V skandinávském zpracování si hlavní role zahráli Michael Nyqvist a Noomi Rapaceová, zatímco v dosud jediném snímku z hollywoodské produkce Muži, kteří nenávidí ženy (2012) se představili Daniel Craig a Rooney Mara.

Reklama

Výběr článků

Načítám