Hlavní obsah

ČT Art odvysílá vzpomínku na Karla Černocha

Právo, Jaroslav Špulák

Ojedinělý listopadový večer, během kterého se v pražské La Fabrice sešli přední čeští zpěváci a zpěvačky, aby vzdali hold Karlu Černochovi k nedožitým sedmdesátinám, budou moci zažít i televizní diváci. Koncert s názvem Karel Černoch 70, jenž byl pouze pro zvané kamarády, přátele i kolegy populárního zpěváka, odvysílá v úterý 17. prosince ČT Art.

Foto: Lukáš Táborský

Karel Černoch

Článek

Od 20.25 hodin lidé uslyší Černochovy skladby v netradičních aranžmá, které si připravili například Dan Bárta, Lenka Dusilová, Meky Žbirka, Vojta Dyk, Adam Mišík, Matěj Ruppert, Marie Rottrová nebo Petr Janda. Režie se ujal Zdeněk Suchý. Všichni zúčastnění se shodují na tom, že celý večer byl výjimečný.

„Bylo to pouze pro zvané, žádná estráda, ale muzikantský majstrštyk, který jsme tátovi poslali vzhůru,“ popisuje Černochova dcera Tereza, která měla na starosti dramaturgii.

Každý z pozvaných muzikantů uchopil Černochovu skladbu po svém. Během večera zazněly v kombinaci s projekcí archivních materiálů jak jeho autorské písně jako například Popelky, Zrcadlo, Procitnutí, Píseň o mé zemi, tak písničky jiných autorů Ona se brání, Páteční či Nářek převozníka, které zpěvák se sametovým hlasem svou interpretací proslavil.

„Táta vždycky snil o velkém koncertu a já jsem mu ten sen ráda splnila. Bylo to krásné a výjimečné a já z toho mám obrovskou radost. Slovy to lze těžko popsat,“ dodává Černochová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám