Hlavní obsah

Nové audioknihy: Jo Nesbo i vánoční povídky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na předvánoční trh přichází poslední várka audioknih. Velmi oblíbený je třeba severský detektivkář Jo Nesbo, kterému už v audio formátu vyšlo česky několik titulů.

Foto: Právo - Petr Horník

Norský prozaik Jo Nesbo

Článek

Jo Nesbo: Nemesis

V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí. Tak začíná detektivka Nemesis. V české audioverzi hrají Igor Bareš (detektiv Harry Hole), Tatiana Vilhelmová, Oldřich Kaiser, Ladislav Frej, Jan Vondráček, Magdaléna Borová, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach, David Matásek, Dana Batulková, Kamil Halbich, Růžena Merunková, Norbert Lichý a další. Režii měl Aleš Vrzák.

Různí: Vánoční příběhy a povídky

Foto: Popron

Vánoční příběhy a povídky

Josef Somr, Josef Dvořák, Tomáš Töpfer, Miroslav Táborský, Vladimír Javorský, Pavel Kříž a David Matásek načetli příběhy na toto CD, které se točí kolem Vánoc. Jde o díla Jaroslava Haška, Karla Čapka či Rudolfa Těsnohlídka.

Ladislav Frej: Vánoční detektivové

Dvě vánoční detektivní povídky v podání Ladislava Freje. V příběhu Rexe Stouta Vánoční večírek propůjčil známý herec svůj hlas soukromému detektivovi Nero Wolfovi. Příběh nás zavede do New Yorku v období vánočních oslav. Pátrání po tajemném pachateli vraždy v kostýmu Santa Clause má nečekané rozuzlení. V českém prostředí se odehrává druhá povídka Mrtvá dáma z předvánoční řeky autora Romana Cílka.

Reklama

Výběr článků

Načítám