Hlavní obsah

Nové knihy: Andersen, Vondráček, Laffertyová, Vircondelet a Gray

Právo, František Cinger

Předvánoční pestrou nabídku zahajuje životopisný příběh britského prince a jeho lásky. Krkonošské koledy Josefa Horáka zase připomínají atmosféru svátků. Jan Vondráček nabízí portrét posledního žijícího parašutisty, který byl vysazen na území Protektorátu. Německá autorka Franziska Lesák vyzpovídala disidenty. Žofie Podlipská si vzala za téma legendu o Přemyslovi a Libuši. Američanka Linda Laffertyová se vydala do rudolfinské Prahy.

Článek

Christopher Andersen:

William, Kate a malý George

Nové knihy

Příběh o tom, jak se princi Williamovi a Kate Middletonové podařilo překonat veškerá úskalí vztahu a navzdory skandálům, mocenským pletkám, tragédiím a všeobecné neutěšenosti, které provázejí britskou královskou rodinu, si vybudovat a udržet vzájemnou lásku.

Práh, přeložili Jiří Petrů, Daniela Reischlová, 320 stran, 369 Kč

Josef Horák:

Krkonošské koledy

Nové knihy

Kouzlo vánoční atmosféry připomíná sborník Josefa Horáka (1883 -1968), učitele na školách v Jablonci nad Jizerou, Kruhu u Jilemnice a v Martinicích. Zakladatele a sbormistra Pěveckého sdružení učitelů krkonošských, především však etnografa a sběratele koled.

Dauphin, 143 stran, 248 Kč

Jan Vondráček:

Poslední parašutista

Nové knihy

Brigádní generál Jaroslav Klemeš je posledním žijícím parašutistou čs. zahraniční armády z 2. světové války, který byl vysazen na území Protektorátu jako člen paradesantního výsadku Platinum-Pewter. Autor v ní nepředkládá historickou studii, ale živé svědectví člověka.

Anlet, 216 stran, 290 Kč

Michail Bulgakov:

Deníky Mistra a Markétky

Foto: Academia

Deníky Mistra a Markétky

Kniha umožní českým čtenářům nahlédnout do vnitřního světa jednoho z nejvýznamnějších autorů ruské literatury 20. století M. Bulgakova, autora románu Mistr a Markétka, který se stal jedním z erbovních děl světové literatury 20. století. Cesta k tomuto románu byla svízelná - úspěchy střídaly prohry, nadšení, deprese, někdy blízké zoufalství. Autor začal psát svůj deník v roce 1921 po příjezdu do Moskvy. V roce 1926 mu byly při domovní prohlídce zabaveny tři sešity deníků zároveň se sci-fi novelou Psí srdce a trvalo skoro čtyři roky, než mu byly vráceny.

Academia, 586 stran, 550 Kč 

Karel Pacner:

Hvězdy vědeckého nebe

Foto: Academia

Hvězdy vědeckého nebe

Kniha obsahuje portréty předních osobností české vědy. V souvislosti s názvem se ihned nabízí analogie pohledu na noční oblohu se zářícími hvězdami a dalšími vesmírnými objekty. Vidíme hvězdy různého stáří, svítící s nestejnou intenzitou, někdy jde dokonce o dvojhvězdy či ještě komplikovanější útvary. Podobně září v této publikaci jednak vědecké stálice ve zralém věku, dále hvězdy i dvojhvězdy v té nejlepší badatelské kondici a v sestavě nechybí ani vycházející hvězda deroucí se na středoevropské nebe.

Academia, 338 stran, 385 Kč

Franziska Lesák:

Na místě / Vor Ort

Nové knihy

Dvojjazyčná kniha rozhovorů berlínské historičky umění se spisovatelem Ivanem Binarem, knihovníkem Jiřím Gruntorádem, historičkou umění Věrou Jirousovou a s teoretikem umění Jiřím Ševčíkem přináší svědectví o myšlení a postojích v době komunistického režimu.

Cherm, 104 stran, + DVD (film Šmuggeln, 2006-11), 290 Kč

Žofie Podlipská:

Přemysl a Libuše

Nové knihy

Žofie – občas také Sofie – Podlipská, spisovatelka z doby národního obrození, zůstává ve stínu slavnější sestry Karolíny Světlé, ačkoliv po sobě zanechala úctyhodné dílo. Věnovala se psaní románů a dětské literatury, ale také historickým a mytologickým námětům.

Omega, 104 stran, 149 Kč

Linda Laffertyová:

Lazebníkova dcera

Nové knihy

Píše se rok 1606. Praha ukrývá tajemství, o němž nechce nikdo mluvit. Císařův nemanželský syn don Julius trpí duševní chorobou, která ho nutí páchat nepopsatelné zvrhlosti. Vzrušující četba pro ty, kdo se zajímají o rudolfínskou dobu, okultní vědy, magii a alchymii.

Jota, přeložil: Jan Kozák, 416 stran, 378 Kč

Pavel Bělina, Milan Hlavačka, Daniela Tinková:

Velké dějiny zemí Koruny české – svazek XI.a (1792–1860)

Nové knihy

Jedenáctý díl zaplňuje poslední mezeru v chronologické řadě Velkých dějin a je vymezen jednak počátkem válek s revoluční a napoleonskou Francií, jednak definitivním nastolením konstituční monarchie v rámci habsburské monarchie.

Paseka, 467 stran, 690 Kč

Martin Jensen:

Královi psi

Nové knihy

Spravedlivě vyřešit vraždu saského velmože, to je úkol, kterým pověří anglický král Winstona, bývalého mnicha, který se posléze stal úspěšným malířem, a Halfdana, mladého floutka, které svedl podivuhodný osud.

Plus, přeložila Markéta Cmíralová, 248 stra, 269 Kč

Alain Vircondelet:

Antoine de Saint Exupéry v obrazech a dokumentech

Nové knihy

O spisovateli a válečném pilotovi, otci Malého prince, který zmizel v roce 1944 při bojovém letu. Autor otevřel archivy Consuely de Saint Exupéryové, která s Antoinem prožila třináct let nejednoduchého manželství a až do smrti v roce 1979 opatrovala jeho památku.

Slovart, přeložil Vladimír Čadský, 192 stran, 699 Kč

Miloš Kratochvíl:

Pes nám spadla

Nové knihy

Reprezentativní výbor celkem osmdesáti hravých básniček a říkanek jednoho z nejčtenějších českých autorů dětské literatury. Autor se jimi řadí mezi české klasiky, jako jsou Emanuel Frynta, Pavel Šrut či Jiří Žáček.

Mladá fronta, 136 stran, 269 Kč

John Gray:

Muži jsou z Marsu

Nové knihy

Za pradávných časů se Marťané a Venušanky setkali, zamilovali se do sebe a navázali šťastné vztahy. Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta paměti: zapomněli, že pocházejí z různých planet. Touto metaforou vysvětluje John Gray běžné konflikty mezi muži a ženami

Práh, přeložil Václav Černý, e-kniha 169 Kč, audio 299 Kč

Walter Simonson, Jon Buran, Mike Bowden:

World of Warcraft 2

Nové knihy

Když si dva muži činí nárok na jeden trůn, může v království zavládnout mír? Válečník Lo'Gosh sdílí podobu i vzpomínky s králem Varianem Wrynnem, ale pro dva muže není na trůnu dost místa. Lo'Gosh naštěstí už není odkázán jen na pomoc svých přátel.

Crew, přeložil Martin Antonín, 176 stran, 399 Kč

Jim Davis:

Garfield o dvou chodech

Nové knihy

V nové knize Garfield o dvou chodech najdete souborné barevné vydání sešitů Garfield není troškař (č. 9) a Garfield válí sudy (č. 10). Tak pozor, aby vás tyhle chody nezmohly... A abyste zároveň nepukli smíchy.

Crew, přeložil Filip Škába, 188 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám