Hlavní obsah

Čechomor vydává záznam koncertu k pětadvaceti letům existence

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Čechomor letos slaví pětadvacet let existence. Aktuálně tak činí na Kooperativa Tour, které se v úterý 10. prosince zastaví na dvou koncertech ve studiu DVA v Praze. Současně vychází dvojalbum nazvané Čechomor 25 let – Český Krumlov Live.

Foto: Universal Music

Čechomor a jeho hosté v Českém Krumlově

Článek

Ve druhé polovině srpna si kapela na několik výročních koncertů pozvala pár hostů. Byli mezi nimi zpěvačka Lenka Dusilová, americký kytarista a producent Gerry Leonard či japonský zpěvák, producent, bubeník a hráč na flétnu šakuhači Joji Hirota.

Na úvodním vystoupení letního turné ve vyprodané českokrumlovské Pivovarské zahradě skupinu a hosty doprovodila ještě Smíchovská komorní filharmonie pod taktovkou dirigenta Josefa Vondráčka a Kühnův smíšený sbor pod vedením sbormistra Marka Vorlíčka.

Foto: Universal Music

Čechomor během vystoupení v Českém Krumlově.

Protože se jednalo o unikátní projekt, nechyběly kamery České televize. Vznikl padesátiminutový sestřih, který Česká televize odvysílala na kanálu ČT Art.

Aktuálně navíc vychází záznam koncertu na CD a DVD. Na trh jej posílají společnosti Universal Music a Czechomor Agency.

„Byl to jeden z nejnáročnějších projektů v historii Čechomoru. Za těch pětadvacet let nás na pódiu nikdy nebylo tolik pohromadě. Všichni jsme si opravdu společně zahráli až odpoledne před koncertem na zkoušce pro televizní kamery. Byl to ovšem neskutečný zážitek slyšet na pódiu některé naše písničky v nových aranžmá,“ vysvětlil zpěvák a kytarista Čechomoru František Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám