Hlavní obsah

Babiš měl před volbami agitovat v teleshoppingu na Šlágr TV, rada zahájila řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zahájila správní řízení s provozovatelem hudební stanice Šlágr TV kvůli pořadu, v němž vystoupil podnikatel a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Podle ní v teleshoppingovém pořadu Písničky pro hosta několik dní před sněmovními volbami mohlo jít o porušení zákona nezařazovat obchodní sdělení politických stran a hnutí. Rada o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Článek

Politik a podnikatel Babiš podle RRTV dostal v pořadu Písničky pro hosta (Zastavení s písničkou) výrazný prostor pro představení politických postojů a názorů do té míry, že obchodní sdělení získalo svým obsahem charakter obchodního sdělení politického hnutí. Podle rady tak mohlo jít o „porušení zákazu, že provozovatelé vysílání nesmějí zařazovat do vysílání obchodní sdělení politických stran a hnutí“.

V zahájeném správním řízení rada mimo jiné posoudí vyjádření provozovatele stanice a rozhodne o případném vydání upozornění na porušení zákona nebo udělení pokuty.

Televizní stanice Šlágr TV sama sebe označuje jako československou lidovou televizi. Zaměřuje se na lidovou hudbu, dechovky, country a teleshopping. Vysílání je dostupné prostřednictvím kabelových operátorů, satelitu i pozemní DVB-T.

Reklama

Výběr článků

Načítám