Hlavní obsah

Songfest.cz se rozloučí s rokem Hada a přivítá rok Koně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozloučení se starým rokem Hada a oslava nového, který podle čínského lunárního kalendáře vstoupí do roku Koně, pořádá čínská zpěvačka Feng-yün Song společně s duchovním otcem festivalu, hercem a moderátorem Jaroslavem Duškem. Sedmý ročník festivalu Songfest.cz se uskuteční na přelomu ledna a února v devíti českých a moravských městech. Rok Koně začíná 31. ledna, informovala Lucie Čunderliková.

Foto: Foto Laura Pavlíková

Feng-yün Song

Článek

Šansonově laděný písňový program Sung Feng-jün a Tria PUO doplní vedle jadrného humoru Duška ve všech městech hosté z tuzemské i čínské hudební scény. Festival začne 23. ledna v pražském Paláci Akropolis, kde se návštěvníci mohou těšit na cimbály a zpěv Zuzany Lapčíkové v duu s basistou Josefem Fečem. V Hradci Králové o den později přivítají písničkářku Dagmar Andrtovou-Voňkovou, do Plzně 25. ledna zamíří zpěvák a kytarista Vladimír Václavek.

Zatímco oslavy roku Koně v Českých Budějovicích se 31. ledna ponesou v jazzových tónech, které bude udávat Jana Koubková s bubeníkem Janem Červenkou, Český Krumlov 1. února ovládne zvuk houslí a nezaměnitelný hlas Ivy Bittové.

Na Moravě návštěvníci v Kroměříži, Brně a Znojmě od 6. do 8. února přivítají rok Koně ve společnosti zpěvačky Lenky Dusilové. Koncerty na Moravě bude s houslemi moderovat Martin Zbrožek. Vedle koncertního programu nabídne festival Songfest.cz i zábavné odpoledne pro děti i dospělé.

Lidé ve znamení Koně se narodili v roce 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, 1942, 1930, 1918. V Číně se věří, že chlapci narození v tomto znamení jsou mužní a krásní. Mezi osobnosti narozenými v tomto roce nalezneme například Clinta Eastwooda, Johna Travoltu, Harrisona Forda, Jimmiho Hendrixe či Seana Conneryho. Ženy narozené v tomto znamení jsou prý velmi reprezentativní, nesmírně hrdé a velmi silné osobnosti. Patří mezi ně mimo jiné Aretha Franklinová, Barbara Streisandová či Cindy Crawfordová.

Reklama

Výběr článků

Načítám