Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Akční Hunger Games nalákaly přes padesát tisíc diváků

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký kasovní trhák Hunger Games: Vražedná pomsta je na prvním místě žebříčku návštěvnosti českých kin. Česká Křídla Vánoc se drží na druhé příčce.

Foto: Bontonfilm

V hlavních rolích Liam Hemsworth a Jennifer Lawrencová

Článek

Americká akční sci-fi Hunger Games: Vražedná pomsta s Jennifer Lawrencovou, Liamem Hemsworthem, Joshem Hutchersonem, Elizabeth Banksovou, Woody Harrelsonem a Philipem Seymourem Hoffmanem plní kina téměř po celém světě.

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci.

Na druhém místě jsou Křídla Vánoc, český film s Richardem Krajčem či Vicou Kerekes. Jeho čtyři ústřední postavy jsou nešťastné z mnoha důvodů – někdo se bojí navázat vážný vztah (optik Richard Krajčo), někdo má otravnou rodinu (vedoucí David Novotný), někdo si myslel, že bude uznávaným hercem, a dělá zajíčka v hypermarketu (Jakub Prachař). Pohledná záhadná Nina (Vica Kerekes) má také své rodinné mindráky.

Třetí je americké akční fantasy Thor: Temný svět, další hollywoodská komiksová adaptace. Bůh hromu Thor usiluje o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane (Natalie Portmanová), ale události Thora přinutí obětovat vše.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Hunger Games: Vražedná pomsta54316
2.2.Křídla Vánoc34503
3.1.Thor: Temný svět19880
4.3.Příběh kmotra11877
5.60.Kapitán Phillips10460
6.-Ledové království6569
7.4.Lásky čas6198
8.6.Turbo6196
9.8.Ptačí úlet5178
10.7.Insidous 23627

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám