Hlavní obsah

Filmasia nabídne akční thrillery i romantické filmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Filmasia přiveze do pražského Světozoru 28. listopadu až 2. prosince aktuální asijskou kinematografii. Zastoupeni jsou i akční matador Johnnie To a tvůrce romatických filmů Pang Ho Cheung.

Foto: Profimedia.cz

Herec Chow Yun Fat

Článek

„Johnnie To zahájí festival filmem Slepý detektiv a kromě další novinky Drogová válka ukážeme i jeden z jeho vrcholných filmů Zvláštní zpravodajství,” řekl dramaturg přehlídky Jiří Flígl.

Pang Ho Cheung bude zastoupený dvojicí filmů Láska na dva prásky a Láska na dvě města o lásce dvou lidí v hypermoderních městech východní Asie. Navíc festival promítne od stejného autora film Isabella. Vypráví o mezilidském vztahu plném nevyřčených citů a zmařených životních šancí. Jeden z nejslavnějších asijských herců, Chow Yun Fat, se představí v gangsterském retro eposu Šéf Šanghaje (režie Wong Jing).

„Jsme velmi rádi, že v neděli 1. prosince navážeme na Hongkong a zahájíme korejský program festivalu snímkem Berlínská mise. Pozveme tak na speciální korejské pondělí 2. prosince,” dodala ředitelka festivalu Karla Stojáková.

Režisér Ryoo Seung-wan natočil Berlínskou misi, thriller o severokorejském agentovi, jenž je na útěku před jihokorejskými agenty i vlastními lidmi. Více na www.filmasia.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám