Hlavní obsah

Streetpunkoví Restarts zahrají na sedmičce

Novinky,
Praha

Anglická punková skupina Restarts zahraje ve středu v pražském Klubu 007 na Strahově. Od roku 1995, kdy vznikla, se věnuje přímočarému street punku postavenému na energii.

Foto: archiv Restarts

Restarts v době svých počátků

Článek

Kapelu dal dohromady v roce 1995 baskytarista a zpěvák Kieran Plunkett v době, kdy punk stál mimo pozornost mas, ale udržoval si svou pozici mezi squattery. Hráli po hospodách a obsazených domech a natočili demo kazetu JobClub.

Kapela poté skupina vydala několik EP desek a singlů nebo splitů. V roce 2002 vyšlo její debutové album Slumworld, po němž odešel původní kytarista Mik Useless. Přesto o rok později vyšlo druhé album System Error, kde hrál na kytaru Alan Campbell, který však u Restarts nezůstal kvůli svým závazkům s UK Subs. Kapela přes výměnu členů pokračovala dál v koncertování i natáčení. Zatím posledním albem je letošní A Sickness of the Mind 2009.

Tvrdě antifašistická a protinacistická skupina se však brání označení politická, říká, že ji jen tvoří lidi s vlastním názorem. Nyní je na turné Spread The Sickness.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám