Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Pavlem Bobkem bude 26. listopadu

Poslední rozloučení se zpěvákem Pavlem Bobkem se uskuteční v úterý 26. listopadu ve 12:00 ve velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Pavel Bobek na své zahrádce

Článek

„Smuteční řeč pronese jeho dlouholetá kamarádka a kolegyně Yvonne Přenosilová a hudební publicista Jiří Černý. Obřad bude přístupný veřejnosti,” uvedla Mixová. Rodina podle ní plánuje i rozloučení v úzkém kruhu.

Mezi největší hity Pavla Bobka patřily písně Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát, Lásko, mně ubývá sil, Můj rodný dům, Veď mě dál, cesto má či Pojď stoupat jak dým. Přestože před osmi lety strávil dva týdny v umělém spánku a po vážné nemoci téměř přišel o hlas, částečně se vrátil na pódia a loni v květnu vydal nové album s názvem Kruhy. Zpíval téměř do smrti. [celá zpráva]

„Protože jsme byli oba trochu praštění anglo-americkou muzikou, tak jsme si už v první polovině 60. let vyměňovali hitparády a konzultovali spolu informace, které jsme poslouchali na rádiu Luxembourg. To bylo v době, kdy Pavel zpíval jen v angličtině písně rokenrolových velikánů, především Buddyho Hollyho. Rozhodující bylo, když se v Semaforu potkal s Jiřím Grossmannem, který ho 'přesvědčil', aby začal zpívat česky,” komentoval úmrtí svého kamaráda hudební publicista Miloš Skalka.

Reklama

Související články

Zemřel zpěvák Pavel Bobek

Po dlouhé nemoci zemřel ve středu v Praze zpěvák Pavel Bobek. Bylo mu 76 let. Informovala o tom jeho dcera Klára Mixová.

Výběr článků

Načítám