Hlavní obsah

Monty Pythoni potvrdili comeback v červenci 2014

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britská komediální skupina Monty Python ve čtvrtek oznámila, že se asi 30 let po svém rozpadu vrátí na scénu. Na tiskové konferenci v Londýně jejích pět přeživších členů upřesnilo, že návrat bude spočívat v jednorázovém živém představení, které bude v červenci 2014.

Foto: Profimedia.cz

Terry Gilliam a Eric Idle

Článek

Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones k projektu podle webu britské stanice BBC řekli, že chtějí vědět, zda dokážou být pořád ještě legrační. Komediální skupina působila v letech 1969–1983.

O oživení činnosti průkopníků absurdní komedie se hovořilo již v minulých dnech v britských médiích. V novém vystoupení skupiny bude chybět jen Graham Chapman, který zemřel v roce 1989. To bylo podle agentury AP i naposledy, co se zbylá pětice ukázala na veřejnosti společně.

Skupina vznikla v roce 1969. Stala se kultovní díky svému komediálnímu seriálu pro televizní síť BBC nazvanému Monty Python’s Flying Circus (Monty Pythonův létající cirkus). Vysílal se v letech 1969–1974 a má celkem 45 dílů. Komediální skupina pak slavila úspěch několika svými filmy a představeními.

Reklama

Výběr článků

Načítám